Nagy a teher a főcsoportgyőztesek vállán


Washington Wizards2.33  Atlanta Hawks1.63
Hiába vette el az Atlanta pályaelőnyét a fővárosi alakulat, súlyos árat fizettek az első mérkőzésen aratott győzelmükért, lesérült ugyanis legjobbjuk, a csapat motorja, John Wall. Az irányító csuklójában öt apróbb törést diagnosztizáltak, előfordulhat, hogy már nem léphet pályára, de a Wizards orvosai nem zárják ki az ő játékát a továbbiakban. Távollétében Ramon Sessions vette át a karmesteri pálcát, 21 pontot és 4 gólpasszt osztott ki, de Wall vezér szerepét nem volt képes átvenni.

Az első mérkőzésen nagyon rossz napot fogott ki az atlantai együttes, mindössze 37%-al dobtak mezőnyből, 78,6%-kal pedig a büntetővonalról, ez okozta vesztüket. A második összecsapáson ezek a számok 10-10%-ot javultak, nem is csoda, hogy győztesen hagyták el a parkettet. Meg kell említeni, hogy Carroll, a gárda hármas poszton játszó csatára 24 illetve 22 pontot dobott, ő volt az egyetlen mindkétszer, aki húsz pont fölé jutott a Hawksból.

Kötelező a győzelem a Budenholzer vezette Atlantának, de ha Beal és Pierce jó napot fog ki vagy egy csoda folytán Nené képes néhány mezőnykosarat elérni, lehet keresnivalója a „varázslóknak.

Tipp: Atlanta Hawks -3,5 @ 1.93


Memphis Grizzlies2.65  Golden State Warriors1.51
Könnyen jutottak 1-0-s vezetéshez a „harcosok”, végig vezetve, könnyed játékkal, Conley hiányát kihasználva múlták felül a Grizliket. A második derbin viszont Conley visszatért, és vele a fedélzeten a Memphis megverte, a mérkőzés előtt MVP díját átvevő Steph Curryéket.

A két alakulat stílusa teljesen egymás ellentéte: míg a Golden State gyors, lendületes támadásokkal próbálja két vállra fektetni ellenfelét, a Joerger legénység kemény, szívós védekezésével lassítja, öli a játékot. Conley visszatérésével sikerült is ezt a stílust ráerőltetni a Warriors-ra, meg is lett ennek az eredménye. A vereségben nagy szerepet vállalt a „splash brothers” másik tagja, Klay Thompson aki árnyéka volt önmagának: 15 mezőnykísérletéből mindössze hat ért célba, volt, hogy még a gyűrűt sem sikerült eltalálnia.

Sokan újra megkérdőjelezik azt, hogy bajnok tud-e lenni egy olyan csapat, ami a külső dobásaira épít - gondolva itt a Golden State-re - valamint azok a hangok is felerősödtek, hogy a védekezés nyer bajnokságot (a Memphis a liga legjobban védekező csapata).

Kulcsfontosságú meccs ez Steve Kerr tanítványainak, hiszen ha nem húzza be a Warriors az első memphisi mérkőzést, könnyen lehet, hogy 1-3-mas állással mehetnek vissza Oakland-be.

Tipp: Golden State Warriors -2,5 @ 1.66

 

Erdő odds: 3.20