Nagy menetelésbe kezdett a Washington a rájátszásért


Washington Wizards1.95  Atlanta Hawks1.87
Mint minden évben, vannak csapatok, amelyek a rájátszásért küzdve megtáltosodnak az alapszakasz hajrájára, idén a Washington Wizards tűnik az egyik ilyennek, ugyanis a fővárosiak sorozatban öt meccset nyerve közelítenek a keleti főcsoport nyolcadik helyezettjéhez. Szerda éjjel az Atlanta Hawks ellen folytathatják menetelésüket.

A Wizards már-már lemondhatott az utószezonról, amikor március elején egymás után ötször kikapott, csakhogy ezt követően feljavult a csapat védekezése, melynek köszönhetően ugyanennyi siker követte egymást. Érdekes statisztika, hogy a kudarcszéria minden meccsén legalább 100 pontot kapott a Wizards, míg a sikersorozat során mindössze egyszer, azaz egyértelműen a gárda védekezése a kulcs a jó eredményekhez.

A vendég Hawks ugyanakkor korántsem esélytelenül lép pályára a Verizon Centerben, még akkor sem, ha két napja hazai pályán simán, 15 ponttal kikapott mostani ellenfelétől. Egyrészt a georgiaiak az elmúlt tíz meccsükből nyolcat megnyertek, ráadásul éppen ők érték el a bűvös 100 pontot a Washington ellen, noha hétfőn az is kevés volt.

Tipp: Washington Wizards -1,5 @ 2.05


Golden State Warriors1.16  Los Angeles Clippers5.60
Vajon meddig tart a mindössze hét vereségével ligaelső Golden State hazai veretlensége? Minden Oracle Arenában sorra kerülő meccs előtt ez a legfőbb kérdés. Az oaklandi gárda új NBA-rekordot felállítva sorozatban 50 sikert számlál saját közönsége előtt.

Pár hete talán éppen a nyugati konferencia negyedik helyén álló Clippers lehetett volna az a csapat, amelyik képes a bravúrra, de a legutóbbi kilenc találkozójából hatszor kikapott és ebben a hónapban még nem tudott egymás után két meccset nyerni, így komoly meglepetés lenne, ha most sikerülne győznie.

Eközben a liga legértékesebb játékosa, Stephen Curry által vezetett Warriors szinte feltartóztathatatlanul menetel az új rekordot jelentő alapszakaszmérleg felé, ugyanis jó eséllyel túlszárnyalhatja a Chicago Bulls 1995/96-os idényben felállított és megdönthetetlennek hitt 72-10-es csúcsát. Ehhez a hátralévő 12 találkozójukból legfeljebb kétszer szenvedhetnek vereséget.

Tipp: Golden State Warriors -9,5 @ 1.84


Portland TrailBlazers1.35  Dallas Mavericks3.25
A Portland és a Dallas összecsapása azért lesz különleges, mert mindkettő azért hajt, hogy ott legyen a rájátszásban, ugyanakkor mindkettő teljesen szétesett márciusra. Előbbi hatodik, utóbbi hetedik helyen áll, de a vesztes elszenvedi 36. vereségét és ez esetben utoléri a jelenleg kieső, kilencedik Utah Jazz csapatát, úgyhogy nagyon komoly tétje lesz a mostani összecsapásnak, mert az egyik gárda a szakadék szélére kerül.

A hazaiak elmúlt tíz meccsükből mindössze háromszor hagyták el győztesen a parkettet. Ez nagyban összefügg azzal, hogy a hosszú ideig szárnyaló Damian Lillard teljesítménye jelentősen visszaesett. A legutóbbi hét találkozón mindössze kétszer jutott 25 pontig, de kétszer még a 20-at sem érte el, márpedig a Portland eredményessége jószerivel egy személyben rajta múlik.

A Dallas sem büszkélkedhet jobb sorozattal: legutóbbi kilenc meccsén hétszer kapott ki. Az egyetlen, ami a texasiak számára bizakodásra adhat okot, hogy a fénykorát idéző napot kifogó Dirk Nowitzki remeklésével három napja hazai pályán hosszabbítás után legyőzték a Portlandet.

Tipp: Portland TrailBlazers -7,5 @ 2.07