Most már a Warriors-tól kell a csoda


Golden State Warriors1.28  Oklahoma City Thunder3.75
A rekordmérleggel alapszakaszgyőztes Golden State Warriors a kiesés szélén táncol. Az első hazai meccsét elbukta és bár a másodikat megnyerte, az utána következő két idegenbeli találkozón még csak megszorítani sem tudta az Oklahoma City Thundert, amelynek így már csak egyetlen sikerre van szüksége a döntőbe jutáshoz.

A bajnoki cím két fő várományosa, a San Antonio Spurs és a Warriors 82 hazai meccséből mindössze hármat vesztett el az alapszakaszban, a Thunder viszont a rájátszásban öt összecsapásból hármat nyert meg vendégként a két elitalakulat ellen. Az egyiket már kiejtette, a másik vad elejtéséhez már csak egyetlen lövés hiányzik.

Csütörtök éjszaka ismét Oaklandben randevúzik a két csapat és a korábbi meglepetések ellenére az Oracle Arénában azért továbbra is a Warriors számít favoritnak - főleg, hogy az életben maradásért küzd. A hazaiak három sztárjától, Stephen Currytől, Klay Thompsontól és Draymond Greentől ehhez viszont lényegesen jobb és kiegyensúlyozottabb teljesítményre van szükség. Beszédes adat, hogy a rendkívül hatékony támadó játékáról híres Warriors az eddigi négy találkozón kétszer nem érte el a bűvös 100 pontot sem, illetve egyetlen meccsen sem volt olyan, hogy valamelyik játékosa 30 pontig jusson.

Ezzel szemben a Thunder háromszor 105 pont felett teljesített, legjobbjai, Russell Westbrook és Kevin Durant pedig szórják a kosarakat, de ezúttal társaik is rendesen kiveszik a részüket a termésből, ugyanis Westbrook zseniális gólpasszokkal segíti a csapatát.

Tipp: Golden State Warriors -7,5 @ 1.98


Toronto Raptors3.05  Cleveland Cavaliers1.39
A Toronto Raptors-Cleveland Cavaliers párharcban péntek éjszaka már a hatodik összecsapás következik. Sokáig az is elképzelhetetlennek tűnt, hogy a két gárda még visszatér Kanadába, mivel az ohiói együttes elsöprő lendülettel menetelt, 10-0-ás mérleggel állt a rájátszásban. A Raptors viszont megszakította a veretlenségi sorozatot és mindkét hazai találkozóját megnyerte, ezzel egyenlített a párharcban. Igaz, ezt követően Clevelandben ismét már-már megalázó mértékű, 38 pontos vereséget szenvedett.

A Cavaliers hazai pályán kis túlzással feltörli a padlót riválisával, de idegenben nem tudott meccset lopni, sőt egyszer viszonylag simán kapott ki, a párharc egyetlen szoros, negyedik összecsapását pedig elbukta. Ugyanakkor azt nehéz elképzelni, hogy az Air Canada Centerben harmadszor is olyan szinten megfékezzék a LeBron James, Kyrie Irving, Kevin Love hármast, hogy Cavaliers ne jusson sorozatban másodszor a nagydöntőbe.

Ahhoz, hogy a kanadaiak újabb meglepetést okozzanak, csak a szokásos receptet kell elővenniük: extra teljesítmény kell mindkét sztárjuktól, azaz DeMar DeRozantól és Kyle Lowrytól, ami számszerűsítve legalább 30 pontot takar.

Tipp: Cleveland Cavaliers -9,5 @ 2.55