Minden kérdés eldőlhet nyugaton


Houston Rockets1.05  Los Angeles Lakers13.00
A Houston Rockets a rájátszásról éppen lemaradó kilencedik helyen áll a nyugati főcsoportban, azaz a szakadék szélén táncol és egy újabb vereséggel megpecsételődhet a sorsa. A tavaly még konferenciadöntőt játszó gárda már nem hibázhat a hátralévő három meccsén, így vasárnap a Los Angeles Lakers ellen sem.

A texasiak sokáig úgy tűnt, ha nehezen is, de idén ismét részesei lesznek az utószezonnak, aztán éppen az utolsó hónapra szétesett a csapat, amely ezt az időszakot 5-9-es mérleggel zárta, így megelőzte a Dallas Mavericks és a Utah Jazz is. A rossz forma ellenére a Lakers ellen így is toronymagas esélyes a James Harden vezette Rockets, mivel a rivális a nyugati konferencia legrosszabb együttese.

A kaliforniaiak sikere hatalmas meglepetés lenne, mivel egyrészt nemcsak motivációban van jelentős különbség a két alakulat között, hanem játékerőben is. Az idény végén visszavonuló legendát, Kobe Bryantet búcsúztató Lakers még gyengébb hónapot tudhat maga mögött, 12 kudarc mellett mindössze két győzelmet számlál, azt is hazai pályán. Idegenben február 4-e, azaz 11 találkozó óta nem diadalmaskodott.

Tipp: Los Angeles Lakers +11,5 @ 2.43


Denver Nuggets3.05  Utah Jazz1.39
A Utah Jazz tulajdonképpen bebiztosíthatja helyét a rájátszásban, igaz, ehhez nem elég nyernie Denverben, a Houstonnak is ki kellene kapnia, amire nem túl nagy az esély. Ugyanakkor a Jazz jobban teszi, ha saját eredményeire koncentrál, ugyanis egy 10-3-as sorozattal kedvező pozícióba hozta magát, de az ajtón amiatt nem tudott belépni, hogy legutóbbi két találkozóját elvesztette, pedig azzal a két sikerrel már most sem lenne kérdés.

Az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy az elmúlt két összecsapáson a liga két kiemelkedő csapata, a San Antonio Spurs és a Los Angeles Clippers volt az ellenfele, ráadásul egyik ellen sem vallott szégyent a két-, illetve hárompontos vereségével. Denverben lényegesen könnyebb dolga lehet a Salt Lake City-i együttesnek, mivel a hazaiak már kiestek, ennek megfelelően már eléggé "leeresztett" gárda benyomását keltik, legutóbbi hét meccséből mindössze kettőt nyert meg. Ez még akkor is igaz, ha legutóbb meglepetésre felülmúlták a Spurs gárdáját.

Tipp: Utah Jazz -9,5 @ 2.55


Washington Wizards2.70  Charlotte Hornets1.48
A Washington Wizards és a Charlotte Hornets fővárosi összecsapása is olyan lesz, amelyen az egyik csapat már kiesett, így nem sok motivációja maradt, míg a másik számára jelentős a tét. A hazaiak az alapszakasz végére "elfáradtak", legutóbbi kilenc találkozójukból hatszor is vesztesen hagyták el a pályát, míg a vendégek március óta kiválóan kosaraznak, amit 16-5-ös mérlegük bizonyít ebben a periódusban.

A Charlotte ugyan már tagja a rájátszás mezőnyének, de egyáltalán nem mindegy milyen eredményekkel zár, ugyanis jelenleg csupán hatodik a keleti konferenciában, de a rendkívül szoros mezőny miatt harcban van a harmadik-negyedik pozícióért is, amivel élvezhetné a hazai pálya előnyét az első körben.

Tipp: Charlotte Hornets -7,5 @ 2.33