Milwaukee-ban a nyeretlen Pelicans


Milwaukee Bucks1.53  New Orleans Pelicans2.60
Az elmúlt két idényben egyértelműen a Philadelphia 76ers volt a liga legrosszabb csapata, de idén jó eséllyel pályázik erre a címre a New Orleans Pelicans is. Egyelőre ez a két gárda maradt nyeretlen, s nagy kérdés, melyiknek szakad meg előbb a rossz sorozata.

A Pelikánoktól nyáron Houstonba távozott Ryan Anderson és Eric Gordon, a helyükre érkezők pedig egyelőre nem tudják pótolni őket, így jószerivel egyedül Anthony Davisre kell figyelniük az ellenfél játékosainak. A 2012-es draft 1/1-es választottja hiába remekel meccsről meccsre, egyedül nem képes győzelemre vezetni csapatát. Nyolc találkozóból Davis ötször jutott 30 pont fölé és szintén ötször szedett legalább 10 lepattanót, ám ez is rendre kevésnek bizonyul, ahogy az is, amikor 50 vagy akár 45 pontot termelt.

A 4-3-as mérleggel álló Bucks ráadásul alaposan rápihenhetett erre a találkozóra, ugyanis négy napja nem kellett parkettre lépnie, továbbá hazai pályán még csak egyszer, a remeklő Charlotte Hornets ellen maradt alul ebben az idényben.

A két csapat november elsején már találkozott egymással, akkor a Bucks szoros küzdelemben, négy ponttal győzött idegenben.

Tipp: Milwaukee Bucks -4,5 @ 1.90


Miami Heat1.81  Chicago Bulls2.02
Miamiban különleges meccsre készülnek, ugyanis a nyáron távozott Dwyane Wade visszatér korábbi sikerei helyszínére – igaz, immár a Bulls színeiben. Két újjáformálódó csapat küzd meg egymással. A Wade-t a szabadügynökpiacon elvesztő, és Chris Bosh-t sérülés miatt nélkülöző floridaiak keresik önmagukat az új felállásban, amit 2-4-es mérlegük is jól mutat. Jelenleg Hassan Whiteside a húzóemberük, de ez kevésnek bizonyul, ugyanis csak kétszer lépték át a bűvös 100 pontot, igaz, akkor nyertek is.

A Bulls remekül, három győzelemmel rajtolt, aztán komoly hullámvölgybe került, ugyanis legutóbbi öt találkozójából mindössze egyet nyert meg. Nehezíti a vendégek helyzetét, hogy egy napja még Atlantában léptek pályára és szenvedtek vereséget, így kissé fáradtan várják az újabb összecsapást.

A Chicago alapvetően jobb erőkből áll jelenleg, ám a formája miatt mégsem egyértelmű esélyese a meccsnek.

Tipp: Chicago Bulls +1,5 @ 1.91


Denver Nuggets3.25  Golden State Warriors1.35
Kevin Durant nyári megszerzésével hiába állt össze Stephen Curryvel, Draymond Greennel és Klay Thompsonnal a nagy négyes és egy igazi szupercsapat, nyolc meccs után máris két veresége van az oaklandi gárdának, miközben az előző szezonban összesen kilenc volt. Persze a San Antoniótól ki lehet kapni, de a Lakers otthonában elszenvedett kudarc intő jel, hogy még nem állt teljesen össze a Warriors.

Persze a Golden State így is minden pályán favoritként lép pályára, s azon megy a találgatás, hogy hány ponttal nyer vajon. Nem lesz ez másképpen Denverben sem, amely egyelőre elég rapszodikusan teljesít a maga 3-4-es mérlegével. A vendégeknek elsősorban védekezésben kellene javulniuk ahhoz, hogy az előző idényben megszokott kiegyensúlyozottsággal gyűjtsék a győzelmeket, csakhogy a hazaiaknak nem éppen arról híresek, hogy "megszórják" az ellenfeleket, így ezúttal kevésbé kell aggódnia a szupercsapatnak.

Tipp: Golden State Warriors -6,5 @ 1.90