Menetel a Golden State


Golden State Warriors 1.07 Memphis Grizzlies 10.50

A Golden State Warriors szinte megállíthatatlanul robog, hogy sorozatban harmadszor megnyerje az alapszakaszt, a következő ellenfelével viszont alaposan meggyűlhet a baja, ugyanis a Memphis Grizzlies az egyik legjobban védekező csapat a ligában.

Az oaklandi együttes persze bármelyik riválisa ellen esélyesként lép pályára, kiváltképpen hazai környezetben. A Nagy Négyes által vezetett gárda legutóbb több mint egy hónapja, december elsején maradt alul az Oracle Arenában, azóta hét meccset nyert meg.

Csakhogy ha van csapat, amelynek van ellenszere a kvartettre, amelyet Draymond Green, Klay Thompson mellett a nyáron érkezett Kevin Durant és a liga legértékesebb játékosa, Stephen Curry alkot, az a Grizzlies. Ezt támasztja alá, hogy a 31-5-ös győzelmi mutatóval éllovas Warriors eddig mindössze kétszer maradt 100 pont alatt az idényben, ebből egyszer éppen a Memphisben, ahol akkor múlt hónapban ki is kapott, méghozzá 110-89-re.

Azonban a Grizzlies ezúttal egyáltalán nincs olyan kirobbanó formában. Legutóbbi hat találkozójából négyszer kikapott, s ezek mindegyikén legalább 110 pontot ért el az ellenfele.

Tipp: Memphis Grizzlies +10,5 2.43

 

Boston Celtics 1.09 Philadelphia 76ers 9.00

A Philadelphia 76ers olyan tettre készül, amelyre három éve nem volt példa, azaz hogy három meccset nyerjen egyhuzamban. Erre ugyanakkor vajmi kis esélye van tekintve, hogy pénteken a sokkal jobb erőkből álló Boston Celtics otthonában szerepel, ahol egyértelműen a hazaiak a favoritok.

A pennsylvaniai alakulat legutóbb 2014 január elején tudott hármas győzelmi szériát építeni. Ha valami erőt adhat a vendégeknek az újabb bravúrhoz, hogy mostani két sikerükkel hosszú idő után elmozdultak a sereghajtó pozícióból.

A Celtics viszont így is túl nagy falatnak bizonyulhat, mivel az NBA történetének legeredményesebb együttese kifejezetten jó teljesítményt nyújt az elmúlt hetekben, legutóbbi tíz meccsükön nyolcszor győztek. Ez elsősorban Isaiah Thomas remeklésének köszönhető, aki ebben a periódusban mindig legalább 20 pontot szórt, de volt amikor 40, vagy akár 50 fölé jutott.

Tipp: Boston Celtics -12,5 1.94

 

Washington Wizards 1.48 Minnesota Timberwolves 2.70

Egy kiváló december után két vereséggel kezdte az új évet a Washington Wizards, s ezen szeretne most javítani a Minnesota Timberwolves ellen. Erre meg is van a lehetősége hazai pályán, mivel a vendégek egyáltalán nem remekelnek mostanság, elmúlt hét találkozójukból ötöt elvesztettek, ráadásul idegenben 5-11 a mérlegük.

A fővárosiak viszont saját közönségük előtt nagyszerűen teljesítenek, legutóbb éppen egy hónapja szenvedtek vereséget a Verizon Centerben, azóta viszont nyolcszor is győzelemmel örvendeztették meg szurkolóikat.

Tipp: Washington Wizards -5,5 1.98