A Memphis harmadszor is megtréfálhatja a Warriors-t


Memphis Grizzlies3.75  Golden State Warriors1.29
A ligaelső Golden State Warriors ebben az idényben harmadszor találkozik a Memphis Grizzlies együttesével, de az előző két alkalommal nem sok öröm érte, ugyanis mindkétszer alulmaradt a legjobban védekező gárdával szemben, így a visszavágás vágyával utazik a riválisához.

Az oaklandi gárda nem lassít az új évben sem, 2017-ben 14 győzelem mellett mindössze három kudarcot számlál, azaz továbbra is kiváló formának örvend. Jószerivel megállíthatatlannak tűnik a Nagy Négyes – Stephen Curry, Kevin Durant, Draymond Green és Klay Thompson – így csak elvétve csúszik be néhány vereség. De ha van csapat, amely nemcsak ismeri az ellenszert, hanem képes a megvalósítására is, hogy lelassítsa a kvartettet, az a nyugati főcsoport hatodik helyén álló Grizzlies.

Ezt az esztendőt kissé rapszodikusan kezdték a hazaiak, de ismét kezdenek formába lendülni, legalábbis ezt mutatja, hogy legutóbbi hét meccsükből hatot megnyertek, ráadásul a hat sikerük alkalmával mindannyiszor 100 pont alatt tartották ellenfelüket. Ez persze nem lesz könnyű a Golden State ellen, de ez a bravúr éppen a Memphisnek sikerült legutóbb, még december 10-én.

Az eddigi két találkozó közül a Memphis hazai pályán rendkívül simán, 21 pontos különbséggel győzött az ominózus decemberi meccsen, míg januárban idegenben is nyert hosszabbítást követően.

Tipp: Memphis Grizzlies +7,5 @ 1.91


Brooklyn Nets3.25  Miami Heat1.36
Ha van egyértelmű mérkőzés, akkor a Brooklyn Nets–Miami Heat találkozó az: a hazaiak a jelenlegi leghosszabb kudarcszériával, míg a vendégek a leghosszabb győzelmi sorozattal várják a pénteki összecsapást.

A floridaiak január közepén teljesen reménytelen helyzetben 11-30-as mérleggel álltak, azóta viszont mind a 12 mérkőzésüket megnyerték, így most már csak kétmeccses hátrányban vannak az utolsó rájátszást érő helyen álló Detroit Pistons-szal szemben. Ebben a nagy menetelésben egészen kiváló gárdákat is felülmúltak, köztük a Houston Rockets és a Golden State Warriors együttesét is. Ami érdekesség, hogy kétszer mostani ellenfelüket is, de a Brooklyn mindkétszer nagyon megnehezítette a Miami dolgát, előbb ugyanis hazai pályán csak három ponttal maradt alul, míg idegenben nyolccal.

A Nets legutóbbi 11 összecsapásán nem tudott győzni, ugyanakkor rendre szoros mérkőzéseket játszik. Ebben az időszakban kilencszer tíz pontnál kisebb különbséggel kapott ki. Ami a legelszomorítóbb a szurkolói számára, hogy hazai pályán december 26-a óta nyeretlen a csapat, azóta 13-szor szenvedett vereséget saját közönsége előtt.

Azt érdemes még megjegyezni, hogy mindkét gárdának lesz egy-egy komoly hiányzója: a hazaiaknál Jeremy Lin bajlódik hosszabb ideje izomsérüléssel, míg a vendégeknél Dion Waiters küzd a bokájával, pedig az ő remeklése az egyik beindítója volt a Miami sikersorozatának.

Tipp: Miami Heat -6,5 @ 1.91