Mély gödörben a Cleveland Cavaliers


Cleveland Cavaliers1.06  Brooklyn Nets12.00
Ugyan a Cleveland Cavaliers vezeti a keleti főcsoportot, de az új évben rendkívül mély hullámvölgybe került, ennek ellenére hazai pályán toronymagas esélyes a liga legrosszabb csapata, a Brooklyn Nets ellen.

A címvédő magabiztosan kezdte az idényt, de januárra komoly formahanyatlást mutat, legnagyobb sztárja, LeBron James pedig jószerivel minden egyes mérkőzés után könyörög a vezetőknek, hogy erősítsék meg az együttest, mert így az nem képes a legnagyobb célokért küzdeni.

Az ohióiak legutóbbi 11 találkozójukból mindössze négyet nyertek meg, jelenleg pedig hármas kudarcszériánál tartanak. Ráadásul közel sem arról van szó, hogy rangadókat buktak el, ugyanis olyan negatív mérlegű csapatok is felülmúlták a Clevelandet, mint a Sacramento Kings, vagy éppen a New Orleans Pelicans.

A Brooklyn azonban még így sem jelenthet gondot. A Nets az elmúlt 15 meccsén egyetlen egy sikert aratott: egy hete New Orleansban győzött.

Tipp: Brooklyn Nets +14,5 @ 1.97


Portland Trail Blazers1.84  Memphis Grizzlies2.00
Rapszodikus csapatok csatája lesz Portlandben, ahol a helyi Trail Blazers a Memphis Grizzlies együttesét fogadja. A hazaiak gyengén kezdték az idényt, így számukra az javulást jelent, hogy az új évben ötvenszázalékos mutatóval állnak, míg a vendégeknél fordított a helyzet, azaz jó rajtot követően visszaesést jelent a mostani szereplés.

A Portland jórészt annak köszönheti az előrelépést, hogy Damian Lilard mellé felnőtt C.J. McCollum, aki egyre gyakrabban veszi ki részét 20 pont feletti teljesítménnyel a ponttermésből.

A Memphis visszaesése pedig a csapat erősségének számító védekezés romlásának eredménye. Amíg korábban bármelyik riválist 100 pont alatt tudta tartani a Grizzlies, addig idén ez 11 meccsen mindössze háromszor sikerült, akkor mindig győzött is a gárda.

Ebben az idényben harmadszor találkoznak a felek, az előző két, egyaránt memphisi meccsen egy-egy hazai és vendégsiker született, de a pontok száma egyszer sem kúszott 200 fölé.

Tipp: Pontok 207,5 alatt @ 1.91


Atlanta Hawks1.57  Washington Wizards2.48
A keleti főcsoport negyedik és ötödik helyezettje, azaz az Atlanta Hawks és a vendég Washington Wizards összecsapása igazán izgalmasnak ígérkezik, ugyanis mindkét alakulat kiváló formának örvend.

A georgiai együttes 12-3-as mérleget produkált az elmúlt egy hónapban, míg a fővárosiak 9-2-es mutatót tudnak felmutatni az elmúlt három hétben.

A csapatok eddigi két idénybeli találkozóján Washingtonban és Atlantában is a hazaiak győztek és ez valószínűsíthető ezúttal is, mivel a Wizards távol az otthonától mindössze hat sikert aratott húsz találkozón.

Tipp: Atlanta Hawks -4,5 @ 1.96