Megszakíthatja rossz sorozatát az Indiana


 

Indiana Pacers 1.52, Chicago Bulls 2.60

Két nem túl jó formában lévő csapat csap össze Indianapolisban pénteken, amikor is a helyi Pacers a Chicago Bulls gárdáját fogadja. A hazaiak kétarcúak, de semmiképpen sem kiszámíthatatlanok, ugyanis szereplésük elsősorban attól függ, hol lépnek parkettre. Egészen elképesztő különbség van hazai és idegenbeli mérlegük között.

A Pacers saját közönsége előtt 16 meccséből 11-et megnyert, míg vendégként 17 alkalomból csupán négyszer győzött. Tekintve, hogy ezúttal a Bankers Life Fieldhouse lesz a meccs helyszíne, sorozatban elszenvedett négy veresége ellenére esélyesként lép pályára a Bulls ellen.

A Chicago hasonlóképpen teljesít: távol az otthonától több mint egy hónapja diadalmaskodott legutóbb, ráadásul november 25-i sikere alkalmával a ligautolsó Philadelphia otthonában kerekedett felül. Az azóta lejátszott öt idegenbeli találkozóján egyaránt alulmaradt.

A két gárda immár negyedszer ad randevút egymásnak ebben az idényben, s eddig mindig a hazai csapat győzött: az idény elején mindkét csapat simán nyert pályaválasztóként, míg néhány napja a Bulls szoros küzdelemben nyert.

Tipp: Indiana Pacers -4,5 @ 1.97

Washington Wizards 1.26, Brooklyn Nets 4.00

A Washington Wizards-Brooklyn Nets mérkőzésen sem más a helyzet, mivel az amúgy is gyengélkedő vendégeknek a legrosszabb az idegenbeli mérlegük az egész ligában.

A John Wall vezette fővárosiak rendkívül gyengén kezdték a szezont 6-12-es mutatóval álltak, amikor a csapat megindult felfelé, azóta kilenc meccset nyertek és csak négyet buktak el, ráadásul hazai pályán sorozatban hét sikernél járnak.

Riválisuk ezzel szemben legutóbbi hét összecsapásán mindössze egyszer győzött, az idényben pedig egyetlen egy sikert arattak idegenben, még november közepén Phoenixből távoztak örömittasan.

A Wizards és a Nets másodszor csap össze a szezonban, az első találkozót ötpontos különbséggel előbbi nyerte Brooklynban még a hónap elején.

Tipp: Washington Wizards -7,5 @ 1.84

Minnesota Timberwolves 1.92, Milwaukee Bucks 1.92

Az idény egyharmadán túl a Minnesota Timberwolves 10-22-es mérlegével máris szinte reménytelen helyzetben van a nyugati főcsoportban, míg a Milwaukee Bucks éppen ötvenszázalékos mutatóval rendelkezik, ami keleten elég lehet a rájátszás eléréséhez.

A hazaiaknál Karl-Anthony Towns hiába remekel, egymaga nem képes folyamatosan meccseket nyerni csapatának, erre jó példa a Timberwolves legutóbbi találkozója, amikor a center tripla duplát ért el, együttese mégis kikapott Denverben.

A Bucks annyival mindenképpen esélyesebb ellenfelénél még idegenben is, hogy nála legalább két játékos, Jabari Parker és a görög Jannisz Antetokunmpo képes kiemelkedő teljesítményre, amit Townsnak egyedül kellene ellensúlyoznia.

Tipp: Milwaukee Bucks @ 1.92