Megszakítaná kudarcsorozatát a Lakers


Philadelphia 76ers1.78  Los Angeles Lakers2.08
A teljesen megfiatalított Los Angeles Lakers a vártnál sokkal jobban kezdte az idényt, ötvenszázalékos mérleggel a középmezőnyhöz tartozott, csakhogy az elmúlt nyolc meccsén mindannyiszor alulmaradt. Ez jelenleg a leghosszabb negatív széria a ligában. Péntek éjszaka ezt a rossz sorozatot zárhatja le a szebb napokat is látott Lakers, ugyanis az egyik legrosszabb csapathoz, a Philadelphia 76ers gárdájához látogat.

Azt nem nehéz megfejteni, hogy mi romlott el a kaliforniai alakulat játékában, ugyanis ebben az időszakban valamennyi mérkőzésén legalább 103 pontot kapott, azaz a védekezése omlott össze. Ezt pedig nem tudja ellensúlyozni az amúgy egyre jobb formába lendülő Lou Williams.

A Philadelphia ellen viszont lehet keresnivalója az együttesnek, mivel a pennsylvaniaiak holtversenyben a liga legrosszabb mérlegével szerénykednek, ráadásul nem éppen a támadó játékukról híresek. A 76ers legutóbbi 11 találkozójából csak háromszor szerzett három számjegyű pontot.

Tipp: Vendég @ 2.08


Utah Jazz1.10  Dallas Mavericks8.00
A Philadelphia mellett pályára lép pénteken a másik sereghajtó alakulat, a Dallas Mavericks is, méghozzá a Utah Jazz otthonában. A texasiaknak ráadásul sokkal szerényebb reményeik lehetnek, mivel egyrészt ők idegenben szerepelnek, másrészt egy sokkal jobb formában lévő együttessel kell megküzdeniük.

A Gordon Hayward vezette hazaiak legutóbbi 11 összecsapásukból kilencet megnyertek, két vereségük egyikét pedig az éllovas Golden State Warriorstól szenvedték el. A Jazz november 20-a óta csak akkor maradt alul, amikor 105 pont fölé engedte ellenfelét, ez nagyrészt köszönhető Rudy Gobertnek, aki ebben az időszakban minden egyes alkalommal legalább tíz lepattanót gyűjtött.

Ezt figyelembe véve a Mavericks az esélytelenek nyugalmával várhatja a találkozót, ráadásul több mint egy hónapja, november 8-a óta nem győzött idegenben. Azóta nyolc vereséget számlál vendégként.

Tipp: Utah Jazz -11,5 @ 1.85


Miami Heat3.50  Los Angeles Clippers1.33
Los Angeles naposabb felén, azaz a Clippers háza táján sok probléma nincsen, a Chris Paul, DeAndre Jordan és Blake Griffin fémjelezte gárda a várakozásoknak megfelelően üldözi a nyugati főcsoport két legkiemelkedőbb csapatát, a Golden State Warriorst és a San Antonio Spurst. Ebben a papírforma szerint nem jelent majd komolyabb kihívást a Dwyane Wade nyári elvesztése miatt mélyrepülésben lévő Miami Heat.

A Clippers legutóbbi négy idegenbeli mérkőzését megnyerte, s az American Airlines Arenában is esélyesként lép pályára, már csak azért is, mert a floridai ellenfélnek még saját környezetében is negatív, 4-8-as a mérlege. Az egyetlen figyelmeztető jel, hogy az elmúlt két, egyaránt hazai találkozóját viszont megnyerte a Heat.

Tipp: Los Angeles Clippers -6,5 @ 1.84