Meglesz-e a 76ers első sikere?


Philadelphia 76ers3.60  Utah Jazz1.31
Bár két éve az egyik legbiztosabb bevétel a Philadelphia 76 ers ellen fogadni az NBA-ben, de néha napján a pennsylvaniai alakulat is nyer. A Philadelphia jelenleg öt vereségnél tart, tavaly 18, két éve pedig 17 kudarc után szerezte első győzelmét, de idén szinte biztosan nem kell eddig várniuk szurkolóinak, mert azért a játékban jelentős előrelépés tapasztalható.

Ennek ékes bizonyítéka, hogy háromszor csak szoros küzdelemben maradt alul a 76ers, legutóbb például a címvédő és a mezőnyben egyedüliként százszázalékos Cleveland Cavaliers csapatától mindössze egyetlen ponttal kapott ki.

A Utah Jazz ráadásul kissé rapszodikus gárda, amit 4-3-as mutatója is jelez, idegenben pedig 1-2 a mérlege. Az sem utolsó szempont, hogy a vendégek vasárnap még hazai pályán verték a New York Knicks együttesét, azaz a fáradtság is közrejátszhat abban, hogy a Philadelphia meglepetést okozzon – idén először.

Tipp: Hazai 3.60


Washington Wizards1.82  Houston Rockets2.02
Ha nem a tutira hajt az ember, hanem jó nyereményszorzót akar megcsípni, akkor a Houston Rockets washingtoni vendégjátéka erre tökéletes meccs lehet. A holtszezonban jelentősen átalakított fővárosiak ugyanis meglehetősen gyengén rajtoltak, eddigi öt meccsükből mindössze egyet nyertek meg.

Persze a texasiak sem kiegyensúlyozottságukról híresek, de azért a 3-3-as mérlegük mégiscsak jobb, mint riválisuké, ráadásul James Harden személyében nekik van egy szuperklasszisuk, az ő kiemelkedő teljesítménye pedig elég lehet a sikerhez a Verizon Centerben. A szakálláról is híres vezéregyéniség remekül kezdte a szezont, valamennyi találkozón legalább 26 pontig jutott.

A Wizards elsősorban csapatjátékában bízhat. Arra van szüksége a győzelmekhez, hogy John Wall remek passzokkal szolgálja ki az együttes legeredményesebb játékosává előlépett Markieff Morrist, míg a sérült Ian Mahinmit helyettesítő Marcin Gortat továbbra is összeszedje a lepattanókat.

Tipp: Vendég 2.02


Charlotte Hornets1.62  Indiana Pacers2.35
Kifejezetten érdekes összecsapásnak ígérkezik az Indiana Pacers charlotte-i látogatása is, ugyanis két teljesen különböző stílusú gárda méri össze a tudását. A hazaiak elsősorban kiváló védekezésükről ismertek, míg a vendégek gyakran keverednek pontháborúba.

Mint minden sportágban, így a kosárlabdában is a védekezés az eredményesség elsőszámú letéteményese. Erre nagyszerű példa a Hornets, ugyanis öt meccsen aratott négy győzelme alkalmával egyszer sem engedte 100 pontig ellenfeleit, míg amikor kikapott, akkor a Boston Celtics átlépte a bűvös határt.

Az Indiana ezzel szemben hat találkozójából ötször engedte 100 pont fölé riválisait, igaz, a Pacers maga is csak egyetlen egyszer maradt alatta. Ugyanakkor a pontháború kimenetele kiszámíthatatlan, az Indiana teljesítménye ennek megfelelően igen rapszodikus, jelenleg 3-3-as mérleggel várja az összecsapást.

Tipp: Charlotte Hornets -3,5 1.90