Megállíthatatlanul robog a Cavaliers


Toronto Raptors2.75  Cleveland Cavaliers1.47
A Cleveland Cavaliers mérlege az idei rájátszásban 10/10. Nagy kérdés, hogy a főcsoportdöntőben a Toronto Raptors képes lesz-e megszakítani ezt a remek sorozatot. A két ohiói mérkőzés mindenesetre nem éppen arról árulkodott, hogy szombat éjjel hazai pályán majd komoly esélyei lehetnek a kanadai csapatnak.

A Cleveland egyrészt rendkívül simán győzött mindkétszer, másrészt a Torontónak sem védekezésben, sem támadásban nem volt válasza a Cleveland játékára. Erről mindent elárul, hogy a LeBron James és Kyrie Irving vezette gárda mindkétszer legalább 108 pontig jutott, miközben riválisát egyszer sem engedte 90 pontig sem.

Ezt figyelembe véve 180 fokos fordulatnak kellene bekövetkeznie, hogy az idei 11. rájátszás találkozóján kikapjon a keleti főcsoport első helyén végzett, tavaly nagydöntős Cleveland. Ezt a fordulatot DeMar DeRozan és Kyle Lowry idézheti elő, de ehhez hatalmas formajavulásra van szükség tőlük. Előbbi mindössze 20 pontos átlagot ért el a párharc eddigi két meccsén, utóbbi még ennyit sem, pedig az előző körben mindketten parádésan kosaraztak a Miami Heat 4-3-as felülmúlásakor.

Az egyetlen, ami a torontóiak sikerét ígéri, hogy a mostani alapszakaszban a két csapat mindkét Air Canada Centre-ben rendezett meccsén, ha szoros küzdelemben is, de hazai siker született. Viszont tavaly november és idén február óta nagyot fordult a világ...

Tipp: Cleveland Cavaliers -5,5 @ 1.97


Oklahoma City Thunder2.28  Golden State Warriors1.65
A címvédő és alapszakaszgyőztes Golden State Warriors azzal az eltökélt szándékkal lép pályára vasárnap éjjel az Oklahoma City Thunder vendégeként, hogy visszaszerezze a hazai pálya előnyét, amit elvesztett a párharc első felvonásán.

A játékoskeret adott, hiszen a liga legértékesebb játékosának egyhangúlag megválasztott Stephen Curry mellett Draymond Green és Klay Thompson is kimagasló teljesítményre képes. De most szükség is lesz az extrákra mindannyiuktól, mivel a Kevin Durant és Russell Westbrook által vezetett Thunder extázisban játszik a rájátszásban, amit már a San Antonio Spurs meglepetésszerű búcsúztatásával is jelzett, majd az oaklandi sikerével nyomatékosított.

A Thunder idegenbeli diadalai többek között azért számítottak földöntúli bravúrnak, mert a Spurs és Warriors az egész idényben mindössze egyszer, illetve kétszer maradt alul saját közönsége előtt. Most viszont fordult a kocka és sokkal könnyebb feladatra a Golden State sem számíthat idegenben, ugyanis a Thunder is csak kilencszer kapott ki saját csarnokában, ahol a Warriors idénybeli egyetlen fellépésén csak hosszabbításban tudott diadalmaskodni az alapszakaszban.

Tipp: Golden State Warriors -3,5 @ 2.04