Másfél év után nyerhet két meccset egymás után a 76ers


Philadelphia 76ers2.60  Miami Heat1.53
Ahogy az várható volt, a mostani szezonban már jobban szerepel az elmúlt két évben ligautolsó Philadelphia 76ers, persze ezzel a léc nem volt túl magasan. Most olyan dolgot érhet el a pennsylvaniai csapat a Miami Heat legyőzésével, amelyre tavaly március óta nem volt példa, azaz egymás után két meccset nyerhet.

A 76ers ugyan hét vereséggel kezdte az idényt, de azóta hat meccsen háromszor is győzött, két napja a Phoenix Suns együttesét múlta felül 15 ponttal hazai pályán. Ezúttal ismét saját közönsége előtt lép pályára, ráadásul a 4-8-as mérleggel álló floridaiak révén verhető ellenféllel szemben.

A nyáron Dwyane Wade-t elvesztő Miami ugyan lezárta hat meccsből álló kudarcsorozatát, de a támadó játéka továbbra is megsínyli hiányát, ugyanis a csapat mindössze háromszor jutott 100 pont fölé. Igaz, védekezése kifejezetten jónak mondható köszönhetően a palánk alatt korlátlan úrnak számító Hassan Whiteside-nak, aki eddigi 12 meccsén mindannyiszor legalább tíz lepattanót gyűjtött.

Tipp: Philadelphia 76ers +4,5 @ 1.92


Charlotte Hornets1.44  Memphis Grizzlies2.90
A Charlotte Hornets meglepő, hosszabbításos vereséget szenvedett New Orleansban, így vélhetően mindenképpen javítani szeretne hazai pályán a Memphis Grizzlies ellen, amely viszont nem ígérkezik könnyűnek tekintve, hogy a vendégek legutóbbi négy találkozójukat megnyerték.

A meccs különösen érdekes lesz, mivel a Memphis rendkívül jó védekezésének köszönheti 8-5-ös mérlegét, így izgalmas lesz figyelni, hogy miként tudja semlegesíteni az eddig minden összecsapáson legalább 20 pontig jutott Kemba Walkert. A Grizzlies ráadásul elképesztő módon védte kosarát az utóbbi két mérkőzésén: Dallasban mindössze 64 pontot kapott, de a Minnesota Timberwolves is csak 71 pontig jutott.

Tipp: 195,5 pont alatt @ 1.90


Detroit Pistons2.10  Houston Rockets1.76
Detroitban folytatódhat a James Harden-show. A Houston Rockets sztárja eddig 13 meccsből 12-szer szerzett legalább 24 pontot és tízszer adott legalább 10 gólpasszt. Az ellenfeleknek egyelőre nincs ellenszere parádés játékára és nem túl valószínű, hogy épp a Pistons-nak lesz.

A michigani gárda legutóbbi három meccsén kikapott, ráadásul nincs egy vezéregyénisége, aki hátára venné a csapatot, így csupán kétszer ért el legalább 105 pontot. Márpedig erre mindenképpen szüksége lenne a texasi rivális ellen, mivel a Rockets csak kétszer nem érte el a 100-t, legutóbbi hét találkozóján pedig mindig sikerült neki.

Amiben viszont bízhat a Detroit, hogy hazai pályán eddig csak egyszer maradt alul, igaz éppen két napja a Boston Celtics alakulatával szemben.

Tipp: Houston Rockets -2,5 @ 1.96