Már csak egy hely kiadó a rájátszásban


Houston Rockets1.03  Sacramento Kings16.00
A 16-ból már csak egyetlen hely nem kelt el az NBA rájátszására: a nyugati főcsoport nyolcadik pozícióját a Houston Rockets kaparinthatja meg a Utah Jazz előtt. A texasiaknak ehhez nem kell mást tenniük, mint nyerni az alapszakasz utolsó, szerdai játéknapján. A James Harden vezette gárda abban a szerencsés helyzetben van, hogy ehhez nincs szüksége bravúrra, ugyanis hazai pályán a már kiesett Sacramento Kings együttesét kell felülmúlnia.

A Rockets ugyan a szakadék szélén táncolt, de legutóbbi két összecsapását fölényesen, több mint húsz ponttal megnyerte, így ismét nyeregbe került. Figyelembe véve, hogy vendégek számára semmiféle téttel nem bír ez a találkozó, bombameglepetés lenne, ha a Houston elszúrná a nagy lehetőségét. Ez még akkor is igaz, ha a Kings önmagához mérve jó formát mutat, az elmúlt tíz meccsén hatszor győzött.

Érdekesség, ha Rockets megszerzi a nyolcadik helyet, akkor a rájátszás első körében megismétlődik a tavalyi főcsoportdöntő nyugaton: akkor a későbbi bajnok és most is ligaelső Golden State Warriors 4-1-gyel búcsúztatta a houstoniakat.

Tipp: Houston Rockets -14,5 @ 1.82


Los Angeles Lakers3.25  Utah Jazz1.35
A Utah Jazz szerdai összecsapása nemcsak arról marad emlékezetes, hogy az utolsó kiadó helyről dönt, hanem Kobe Bryant búcsújáról. A Jazz ugyan esélyesként utazik Los Angelesbe, de a Lakers hazai pályán egészen biztosan mindent megtesz majd, hogy győzelemmel köszönjön el élő legendájától.

A vendégek nagyszerű sorozattal (10-3) a rájátszás küszöbére értek, csakhogy ezt követően legutóbbi négy találkozójukon háromszor is vesztesen hagyták el a pályát, ezért pedig drága árat fizettek, ugyanis jelenleg nem saját kezükben van a sorsuk. Ha nyernek is az Angyalok Városában, akkor sem biztos a bejutásuk, mert ahhoz a Houston veresége is kellene nekik ehhez.

A Lakers egész biztosan a nyugati konferencia utolsó helyén zár, ráadásul sorozatban hat vereséget számlál, mégis talán az év mérkőzése lesz számára az idényzáró. Kobe Bryant húsz idénnyel és öt bajnoki címmel a háta mögött utoljára lép pályára. Ennél valószínűleg nem kell nagyobb motiváció a Lakers játékosainak, hogy erre a találkozóra mindenki a legjobbját nyújtsa.

Tipp: Los Angeles Lakers -1,5 @ 3.50


Charlotte Hornets1.19  Orlando Magic5.00
A keleti főcsoportban jelenleg hatodik Charlotte Hornets továbbra is azért küzd, hogy a rájátszás első körében élvezhesse a hazai pálya előnyét, ez csak akkor valósulhat meg, ha győz az utolsó játéknapon a vendég és már kiesett Orlando Magic ellen. A hazaiaknak viszont az előrelépéshez több csapat botlására is szükségük lenne.

A floridai csapat elmúlt nyolc meccsén egymást követik a győzelmek és vereségek, a sorminta elvileg kudarccal zárulna. Nem túl valószínű, hogy ez megszakadna a jobb erőkből álló Hornets ellen.

Tipp: Charlotte Hornets -9,5 @ 1.93