Magához tér-e a Knicks az edzőváltás után?


New York Knicks1.81  Washington Wizards2.02
A szebb napokat látott New York Knicks hétfőn menesztette Derek Fisher vezetőedzőt, helyette pedig az idény végéig Kurt Rambis-t bízta meg a szakmai feladatok ellátásával. A váltás nem volt váratlan, mivel a csapat igen mély hullámvölgybe került, legutóbbi tíz mérkőzéséből kilencet elvesztett. Ebben a rossz sorozatban az egyedüli kivételt a rendkívül gyenge, a nyugati főcsoportban utolsóelőtti Phoenix Suns jelentette.

A korábban a Minnesota Timberwolves gárdáját nem túl sikeresen irányító Rambis első feladata a Washington Wizards keddi látogatása lesz az All Star-hétvége előtt. Szerencséjére a fővárosiak is rossz formát mutatnak, ugyanis mindössze három sikert arattak az elmúlt 11 találkozójukon.

A Knicks jelenleg tartó ötös kudarcszériájának egyik fő oka, hogy az együttes sztárja, Carmelo Anthony rendkívül pontatlanul játszik. Ezeken a meccseken mezőnykísérleteinek hatékonysága egyszer sem érte el az ötven százalékot, míg a hárompontos vonalon túlról a húsz százalékot nem tudta túlszárnyalni. Az ő jó játéka nélkül pedig az idei draft első körében választott lett Kristaps Porzingis még kevés, hogy sikerre vezesse a gárdát, hiába élményszámba menő, ahogy a 221 centis óriás nemcsak a palánk alatt érzi otthon magát, hanem akár hárompontosokra is vállalkozik – méghozzá nem is rosszul.

Amennyiben a Knicks összekapja magát az edzőváltás hatására, még lehet esélye a rájátszásra és ehhez éppen egyik közvetlen riválisát győzhetné le nyitásként, amelyet ráadásul idegenben mindkétszer felülmúlt ebben az idényben.

Tipp: Hazai @ 1.81


Miami Heat3.25  San Antonio Spurs1.35
A sérülésektől tizedelt, ennek ellenére továbbra is nagyszerűen menetelő San Antonio Spurs csapatára komoly feladat vár kedden, ugyanis a Miami Heat vendége lesz. A két veterán játékosát, Marc Ginobilit és Tim Duncant is nélkülöző texasiak a megtorpanásnak még csak jelét sem mutatják, a 2016-ban lejátszott 17 meccsükből 15-t megnyertek és ugyanennyiszer jutottak a bűvös 100 pont fölé köszönhetően LaMarcus Aldridge és Kawhi Leonard remeklésének.

Ezzel szemben a Chris Bosh és Dwyane Wade vezette floridai gárda kifejezetten rosszul kezdte az évet. Január közepén komoly hullámvölgybe került a keleti főcsoportban negyedik Heat, amely tíz találkozóból csupán kettőt nyert meg, azóta viszont nyolc meccsen hatszor győzött, azaz kezdi visszanyerni formáját.

Figyelembe véve a hazaiak javuló teljesítményét, akár igen szoros, kiélezett és pontgazdag találkozó is kerekedhet az összecsapásból.

Tipp: Pontok 193,5 felett @ 1.92 

Golden State Warriors1.04  Houston Rockets15.00
A címvédő és ebben az idényben is ellenállhatatlanul játszó Golden State Warriors az idén csalódást keltően szereplő Houston Rockets ellen bizonyíthatja ismét, hogy nem véletlenül vezeti a ligát. Erre minden esélye megvan, mert a texasiak nem éppen kiváló védekezésükről híresek, teljesítményük pedig az egész idényben rapszodikus. Kis túlzással egyetlen esélyük, ha a liga legértékesebb játékosát, Stephen Curry-t túlzottan megviselte, hogy kedvenc NFL-csapata, a Carolina Panthers kikapott a Super Bowlon.

Az oaklandiek ismét hihetetlenül elkapták a fonalat, amit nem csupán az jelez, hogy sorozatban kilenc meccset nyertek. Ebben az időszakban minden alkalommal legalább 108 pontig jutottak, a győzelmeik magabiztossága pedig imponáló: háromszor legalább 30, kétszer-kétszer pedig minimum 20, illetve 10 pont volt a különbség a javukra. Ez azt jelenti, hogy tulajdonképpen mindössze két igazán szoros, a végső dudaszóig kiélezett összecsapásuk volt.

A Rockets ezt figyelembe véve nem sok jóra számíthat az Oracle Arenában, ugyanis általában kifejezetten sok pontot enged riválisának. Legutóbbi 11 meccsén mindössze kétszer tartotta 100 pont alatt ellenfelét, de akkor is csak épphogy. Idegenben még lesújtóbb a helyzet: az elmúlt öt alkalommal legalább 105 pontot kaptak a houstoniak, de San Antonióban például 130-at, a Clippers otthonában pedig 140-et. Ebben az idényben negyedszer csap össze a két gárda, eddig két nagyon sima és egy szoros Golden State-siker született.

A meccsen csak akkor születhet meglepetés, ha a vendégek vezére, James Harden karrierje egyik legjobb teljesítményével rukkol elő.

Tipp: Golden State Warriors -14,5 @ 1.90 

Eredő odds: 6.64