Lillard megtréfálhatja a Torontót


Toronto Raptors1.48  Portland Trail Blazers2.70
A Toronto Raptors ugyan 11 mérkőzés óta nem kapott ki hazai pályán, ugyanakkor péntek éjszaka a kiváló formának örvendő Portland Trail Blazers megszakíthatja ezt a kiváló sorozatot. Elsősorban a vendégek legjobbja, Damian Lillard gondoskodhat a meglepetésről, ugyanis sorozatban 12 találkozón jutott húsz pont fölé.

Jól mutatja, hogy a portlandiek szereplése milyen szinten függ Lillard eredményességétől, hogy az éppen az Air Canada Centerben rendezett All-Star gála óta hatszor ért el legalább harminc pontot, s ekkor mindig győzelemre vezette csapatát, a maradék két találkozón viszont 25 pontig sem jutott, ekkor viszont mindkétszer kikapott az együttese.

A jelenleg a nyugati főcsoport hetedik helyén álló Portland a rájátszásba kerülésért folytat élet-halál harcot, így minden sikerre szüksége van. Eleinte kifejezetten gyengén szerepelt idegenben, emiatt még mindig negatív a mérlege vendégként, csakhogy január óta 8-2!

Bár a DeMar DeRozan és Kyle Lowry által vezetett kanadaiak helye legfeljebb már csak papíron kérdéses a rájátszásban, ennek ellenére komoly tétje van számukra is az összecsapásnak, mivel nagy harcban vannak a keleti első helyért és ezáltal a hazai pálya előnyéért a Cleveland Cavaliers alakulatával. Jelenleg két vereséggel többet számlálnak, mint nagy riválisuk, így a hibázási lehetőségük igen csekély. Az mindenesetre bíztató a Raptors számára, hogy sorozatban hét hazai meccset játszik, ebből ez lesz a második, márpedig saját közönsége előtt január 3-a óta nem maradt alul.

Tipp: Portland TrailBlazers +3,5 @ 2.16 


Cleveland Cavaliers1.26  Washington Wizards4.00
Péntek éjjel parkettára lép a Toronto ellenlábasa, a Cavaliers is, amelyre legfeljebb a papírforma szerint vár könnyebb találkozó, ugyanis a Washington Wizards bár jelenleg nem tagja a rájátszásba jutó keleti nyolcasnak, mégis az egyik legjobb formában kosarazik az elmúlt hetekben.

A keleti éllovasnak jól jött a háromnapos pihenő, mivel legutóbbi hét meccséből csak négyet nyert meg, ráadásul egyik kudarcát éppen mostani riválisa vendégeként szenvedte el, méghozzá meglehetősen simán, 16 ponttal maradt alul a fővárosban. A Clevelandnek a ponttermeléssel volt gondja az elmúlt időszakban, s akkor hagyta el vesztesen a pályát az elmúlt periódusban, amikor annak ellenére sem érte el a bűvös 100 pontot, hogy soraiban tudja LeBron James mellett Kyrie Irvinget és Kevin Love-ot.

A Wizards pedig éppen kiváló védekezésének köszönheti, hogy az All-Star hétvége óta 7-2 a mérlege: ezen a kilenc összecsapáson mindössze háromszor engedte ellenfeleit 100 pontig. Ha John Wallnak és társainak sikerül ugyanezt elérniük, akkor jó eséllyel győzelemmel távozhatnak a Quicken Loans Arenából.

Ami viszont mindenképpen a hazai siker mellett szól, hogy a Cleveland mindössze ötször könyvelhetett el vereséget saját közönsége előtt ebben az idényben.

Tipp: Washington Wizards +7,5 @ 1.98