A Lakers Bryant, a Thunder Durant nélkül


Los Angeles Lakers3.25  Houston Rockets1.36
A mostani idénnyel új időszámítás kezdődik a Los Angeles Lakers életében, ugyanis húsz szezont követően visszavonult a klub élő legendája, Kobe Bryant, aki ötször vezette bajnoki címre a kaliforniai együttest. Ez az új éra viszont kezdetekben nem kecsegtet nagy reményekkel, inkább hosszas építkezéssel érhet ismét csúcsra a Lakers, mivel idén a nyugati főcsoport utolsó helyén zárt. Luke Walton, a nyáron kinevezett tréner viszont ismerheti a sikerekhez vezető utat, mivel az elmúlt két évben nagydöntős Golden State Warriors-nál dolgozott másodedzőként, játékosként pedig tíz évet húzott le az akkor még kiemelkedően jó Lakersben.

Az első ellenfele, a Houston Rockets szintén új arculattal vág neki a szezonnak, mivel a szabadügynökké váló Dwight Howard centert elengedte a texasi alakulat, igaz, sokak szerint ezzel csak erősödött a csapat, mert a megosztó személyiségű játékos távozásával egységesebbé válhat a James Harden vezette Rockets, amely az előző idényben éppen becsúszott a rájátszásba.

A hatalmas szakálláról (is) híres Harden új játszótársakat kapott nyáron Ryan Anderson és Eric Gordon személyében, akik egyaránt a New Orleans Pelicans gárdájától érkeztek.

A találkozónak mindenképpen a vendégek az esélyesei és nagy meglepetés lenne, ha ezt nem tudnák érvényesíteni a Staples Centerben.

Tipp: Houston Rockets -4,5 @ 1.65


Philadelphia 76ers4.60  Oklahoma Thunder1.21
Ha van csapat, amelynek bemutatkozására rendkívül kíváncsi a szakértő közönség, az az Oklahoma City Thunder. A nyári holtszezon legnagyobb szenzációjaként ugyanis egyik legjobbja, Kevin Durant a nagy rivális Golden State Warriors gárdájához igazolt szabadügynökként. És bizony nagy kérdés, hogy nélküle is olyan kiemelkedő teljesítményre lesz-e képes a gárda, mert így ponttermelésben elsősorban csak Russell Westbrookra támaszkodhat.

A nyitányon viszont nem kell félteni az idén a nyugati főcsoportdöntőben éppen a Warriorsszal szemben drámai küzdelemben alulmaradó oklahomai együttest, mivel ahhoz a Philadelphiához látogat, amely három éve elképesztő mélyrepülést produkál, ráadásul egyre csak rosszabb és rosszabb. A 2014-ben és 2015-ben záródó idényben sem érte el a 20 győzelmet sem, de legutóbb már csak mindössze tízszer hagyta el győztesen a parkettet...

A pennsylvaniai alakulat a nyári amatőr játékosbörzén három kosarast húzott az első körben, többek között az egész draft első választási joga is az övé volt, amellyel az ausztrál Ben Simmons-t szerezte meg. Ez hosszútávon akár az újjáépülő csapat alapjait jelentheti, de idő kell, amíg a tehetséges újoncok felveszik a profi liga ritmusát, így ez az idény még minden bizonnyal nem a fényes diadalokról szól majd.

Tipp: Oklahoma Thunder -9,5 @ 2.00