Kulcsmérkőzések a „költözés” után


Chicago Bulls1.80  Cleveland Cavaliers2.05
Két elég sima mérkőzés után, 1-1-es állásnál teszik át székhelyüket a csapatok Clevelandből, Chicagóba.

Az első összecsapáson a Love-ot és Jr Smith-t nélkülöző hazaiak nem tudtak mit kezdeni a szinte hibátlanul játszó „bikákkal”, végig vezetve tudott győzni a Chicago.

Ezzel ellentétben a második meccs totális Cavs dominanciát mutatott. Az első perctől kezdve uralták a mérkőzést, szinte végig 10-15 pont feletti különbséggel vezettek LeBron Jamesék. A második meccsen sajnos a clevelandi Iman Shumpert kisebb sérülést szenvedett, de ettől függetlenül, szinte biztos, hogy ott lesz a harmadik összecsapáson. E mérkőzés előtt James ígéretet tett arra, hogy agresszívabb lesz, ennek eleget téve 33 pontot tett a közösbe és régi barátját, a fejpántot is újra magára öltötte.

A harmadik mérkőzésen Tom Thibodeau legénységének főleg a palánkok alatt kell javulnia, hiszen Pau Gasol és Joakim Noah a második mérkőzésen nem voltak a helyzet magaslatán. Pechükre ezen a meccsen már visszatér Jr. Smith, akit két meccsre elmeszelt a liga, még a Boston Celtics elleni párharcban adott pofonért.

Nagyon sok múlik majd azon, hogy melyik gárda kezdi jobban, magasabb hőfokon a mérkőzést, ugyanis mindkét előző meccs a kezdő szakaszban szinte el is dőlt.

Tipp: Chicago Bulls -1,5 @ 1.89


Los Angeles Clippers1.53  Houston Rockets2.60
Ebben a párharcban is 1-1-re állnak a felek a két Houstonban lejátszott derbi után.

Chris Paul hiányában Blake Griffin vette hátára a csapatot, aki az első mérkőzésen elért tripla-duplájával vezette győzelemre a Clipperst: 26 pontot, 14 lepattanót, valamint 13 gólpasszt hozott össze. Mellette még öt játékos ért el legalább 10 pontot, ez hozta meg nekik a kívánt sikert.

Griffin második meccsen elért 34 pontja és 15 lepattanója kevés volt a 32 pontos Harden, és a 24 pont 16 pattanóig jutó Howard vezette Rockets ugyanis nagy nehézségek árán, de begyűjtötte a győzelmet.

Nagyon jól helytállt Chris Paul nélkül a Clippers az első összecsapásokon, de nagy szükségük lesz rá Los Angelesben. Nélküle kicsit egyhangú, Griffin központú a támadójáték, Austin Rivers messze nem tudja hozni azt a szintet, amit a klasszis irányító.

Mindenképpen már az első Los Angeles-i derbin győzelem kell a Rocketsnak, mert 2-1-es hátrányban nagyon nehéz negyedik meccs elé nézhetnek Hardenék.

Tipp: Pontok száma 216,5 felett @ 1.95 

Eredő odds: 3.69