Kulcsmérkőzés az Oracle-ben


Golden State Warriors1.23  Cleveland Cavaliers4.35

Döntetlen állásnál, 2-2-nél utaznak a csapatok a „harcosok” otthonába. A harmadik mérkőzés után mindenki várta a nagy húzást Steve Kerrtől, mint a Memphis elleni párharcban, a vezetőedző pedig nem okozott csalódást. A kezdőcsapatba nevezte ugyanis az eddig döntő faktornak bizonyuló Andre Igoudalat, az ausztrál center, Andrew Bogut helyett. A Cleveland 0-7-es futással kezdett, de az alacsony szerkezetből adódóan a Golden State jobban járatta a labdát, sok üres dobóhelyzetük volt, amit később ki is tudtak használni. Stephen Curry és Igoudala is 22 ponttal zárt, Iggy emellett még elképesztő munkát végez Lebron James-en a védő oldalon. Draymond Green aki eddig halovány árnyéka volt önmagának, 17 pontot, 7 lepattanót és 6 gólpasszt szorgoskodott össze.

Sok külföldi szakíró szerint kezd elfáradni a clevelandi alakulat. Matthew Dellavedova háromszor kapott görcsöt a harmadik mérkőzésen, a negyedik összecsapáson nem is tudott olyan munkát végezni sem védő, sem pedig támadó oldalon, mint az előzőekben. Mozgov és Thompson továbbra is úr a palánkok alatt, az orosz center ráadásul pontszerzésből is igencsak kivette a részét, 28 pontot termelt. A Cavs játékosai nyilatkozataikban finoman céloztak arra, hogy örülnének, ha David Blatt vezetőedző bátrabban nyúlna a cseresorhoz, hiszen csak így lehet esélyük az igen mély cseresorral rendelkező Warriors ellen. James ismét közel volt a tripla-duplához, de csupán 20 pontig jutott, igen gyenge mezőnyszázalékkal.

A negyedik mérkőzésen Stephen Curry-ék sima, 20 pontos sikert arattak, ezáltal nagyobb önbizalommal léphetnek majd pályára a „Roracle”-ben. David Blattnél most a labda, neki kell egy nagyot húznia, ha szeretnének óriási meglepetésre nyerni idegenben.

Tipp: Golden State Warriors -8.5 @ 1.90