Konferenciák harca


Indiana Pacers2.08  Phoenix Suns1.76
A Pacers 5-7-es mérlege egész jónak mondható a nyári történések tükrében. Stephenson lelépett, George súlyos sérülést szenvedett, Hill és West kisebb sérülés miatt eddig még nem lépett pályára, baljós előjelek voltak ezek a szezon kezdetén. Mindezek ellenére vállalható a szereplésük, köszönhetően az eddig kiegészítő emberként működő játékosoknak, mint például Sloan, Copeland vagy Solomon Hill. Tavalyi év végére teljes csalódás volt Roy Hibbert, ám idénre összekapta magát: 14 pontot és 8,3 lepattanót átlagol, így vezetve az Indianát. Előző két meccsüket mind náluk erősebbnek mondott ellenfelek ellen nyerték: megverték a bajnoki címre ácsingózó Bulls-t és a Lance Stephensont soraiban tudó Hornets-et is.

A Phoenix játékoskerete semmit sem változott a nyáron, csupán Thomas érkezett, aki a hatodik ember pozíciót tölti be eddig parádésan a csapatnál. 8-5-ös mérleggel nyugat nyolcadik helyén vannak, és jelenleg egy három meccses győzelmi sorozatot produkálnak. Többnyire alacsony szerkezetű, gyors kosárlabdát játszanak, hiszen a Dragic-Bledsoe-Thomas irányító hármasból kettő mindig a pályán van és diktálja a tempót. Melléjük csatlakozik még a „zsákológép” Gerald Green és a Morris ikrek, Markieff és Marcus, ők mind 10 pont felett átlagolnak csakúgy, mint az irányító trió.

A Suns előző este a Philly otthonában aratott nagyarányú győzelmet, ez nem sokat vehetett ki belőlük, így nagy eséllyel maradt még a tankban annyi, hogy Indianában is győzelmet arassanak.

Tipp: Phoenix Suns -2,5 @ 1.96


San Antonio Spurs1.16  Brooklyn Nets5.60
Kezd magára találni a bajnok. Utóbbi három meccsüket megnyerték, bár ebből kettő a liga leggyengébb csapatainak egyike volt (Philly, Minnesota), valamint az eddig csalódást keltő Cleveland otthonában diadalmaskodtak Duncanék. Semmi újat nem mutatnak ebben a szezonba, továbbra is a szemet gyönyörködtető, sok passzos játékot mutatja be a Popovich legénység. A statisztikában is ez a csapatmunka látszódik: öten átlagolnak 10 pont felett a csapatból. A Minny ellen kificamodott Corey Joseph bokája, az ő játéka kérdéses ma este.

A Brooklyn előző meccsén győzelmet aratott a sérülésektől szenvedő OKC otthonában, ezzel megszakítva egy öt meccses vereségsorozatot. Brook Lopez jól tért vissza: 16,2 pontot átlagol, de lepattanókban elég soványnak mondható eddig, 5,5-öt szed le meccsenként. Két pozitív pontja a csapat szezonjának Deron Williams és Bojan Bogdanovic. Williams nyáron megműttette bokáját, ezzel visszanyerte az utoljára Utah-ban látott robbanékonyságát, 18,1 pontot és 6,3 assistot átlagolva próbálja vinni előre a Nets-t. Bogdanovic egyre jobb játékot mutat: előző három meccséből kétszer jutott el 10 pont felé (19 és 22), nagyon fontos lesz az ő játéka a későbbiekben.

Mindkét csapat egy back-to-back második mérkőzését játssza, ráadásul a Brooklyn előző este is idegen parketten lépett pályára. A csapatok mélysége és a Spurs javuló formája miatt egyértelmű hazai siker néz ki ma este San Antonióban.

Tipp: San Antonio Spurs -9.5 @ 1.84

Eredő odds: 3.62