Ki játszhat majd nyugodtabban Houstonban?


Golden State Warriors1.15  Houston Rockets6.25
A nyugati döntőben a főcsoport első és második helyezett csapat mérkőzik egymással a nagydöntőbe jutásért. Az első mérkőzésen a hazai csapat diadalmaskodott, de nem olyan fölényesen, mint arra sokan számítottak.

A Houston egy fárasztó, idegőrlő, hét mérkőzéses párharcból érkezett a főcsoportdöntőbe, de nem tűntek enerváltnak Hardenék, sőt. A feldobástól kezdve nekimentek Curryéknek, a második negyedben már 16 ponttal is vezettek, de itt érkezett meg a házigazda alakulat. Fél negyed leforgása alatt átvették a vezetést Steve Kerr tanítványai, ráadásul a padról beszálló Livingston vezetésével, aki 14 pontot dobott ebben a negyedben. A nagy fordulathoz hozzá tartozik, hogy a Rockets centere, Dwight Howard kisebb térdsérülést szenvedett, ami miatt le kellett őt cserélni.

A második félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, Trevor Ariza a „rakéták” csatára ötből négy hárompontost elsüllyesztett a hazaiak gyűrűjébe, valamint James Harden közel állt az újabb tripla-duplához, de ez is kevés volt ezen a napon a „harcosok” ellen. A Golden State-nél kiemelendő az MVP, Stephen Curry, aki 34 pontot, 6 pattanót és 5 gólpasszt szorgoskodott össze, ráadásul 50% felett célzott a mezőnyből, valamint Draymond Green, aki Howard távollétében center posztot töltött be és „ficánkolt” a palánk alatt, nem csak támadó, hanem védő oldalon egyaránt.

A második mérkőzés előtt a legnagyobb kérdés az, hogy Howard tud-e játszani, és ha pályára is lép, mennyire gátolja sérülése abban, hogy hasznára tudjon lenni csapatának. Az ő játékáról közvetlenül a mérkőzés előtt döntenek majd. Kevin McHale együttesének meg kell tartania ezt a tempót, ugyan így neki kell esniük a Golden State-nek, hiszen, ha elengedik őket a meccs elején, nincs visszaút.

A Warriors háza táján nagyon várnak már egy igazán extra meccsre Klay Thompson-tól, idő kérdése, hogy mikor sül el a kiváló bedobó keze. Steph Curry előző négy mérkőzésen háromszor jutott 30 pont fölé és az első meccset látva, nem úgy tűnik, hogy van rá megoldása a Rocketsnak.

Lendületes, pörgős játékot láthattunk a két csapattól előzőleg, most is erre számíthatunk. Izgalmas összecsapásnak ígérkezik a mostani, akármelyik csapat szerzi meg a győzelmet, lélektanilag is egy kis előnybe kerülhet.

Tipp: Golden State Warriors -8,5 @ 1.65