Két sima, majd tűzijáték Texasban


Toronto Raptors1.15  Orlando Magic5.75
Kisebb meglepetésre a torontói alakulat vezeti a keleti főcsoportot. 6-1-es mérlegük parádés, felpezsdítették újra az életet Torontóban ezzel a teljesítménnyel. Fantasztikus szurkolótábora van a csapatnak, amihez végre méltó játék is párosul. Kyle Lowry és DeMar DeRozan viszik hátukon a Raptors-t, melléjük társulnak fontos kiegészítő emberek, mint például Valanciunas vagy Ross. Fiatal magja van a csapatnak, jó edzői stábbal, valamint fontos személy a csapatnál a General Manager Masai Ujiri, aki összehozta a jelenlegi keretet.

Az Orlandónál egy igazán fiatal, újjáépülő csapattal vágtak neki a szezonnak. 2-5-ös mérlegük mutatja, hogy van még hová fejlődni. Két győzelmüket a Minnesota és a Philadelphia ellen szerezték, akik szintén „rebuild” módban vannak. Nick Vucevic, Tobias Harris átmentették tavalyi jó formájukat, Vucevic talán még egy lapáttal rá is tudott tenni, elképesztő munkát végez a palánkok alatt. Két újoncuk, Aaron Gordon és Elfrid Payton közül inkább Payton az, aki hasznos perceket tölt a pályán, 8 pontot és 6,4 assistot átlagol. Victor Oladipo, a Magic kezdő hátvédje egyelőre orrtörés miatt november végéig nem bevethető.

Pikánsnak ígérkezik Valanciunas és Vucevic párharca a gyűrűk alatt, de alacsony posztokon nem sok esélye lehet a Magicnek. Hazai pályán eddig nagyon magabiztos a Toronto, és a jelek szerint ez a tendencia most sem fog változni.

Tipp: Toronto Raptors -10,5 @ 1.91


Memphis Grizzlies1.16  Los Angeles Lakers5.60
A Memphis vezeti a nyugati főcsoportot. Játékuk a tőlük megszokott, védekezésre alapuló kosárlabda, ebből adódik, hogy kevés pontos mérkőzéseket játszanak. Támadásban továbbra is a Gasol-Randolph-Conley hármas viszi előre a csapatot, eddig elég nagy sikerrel. Gasol ráadásul ebben a szezonban szintet lépett támadásban, ugyanis 19.1 pontot átlagol, ami legjobbja eddig karrierje során. 6-1-es mérleggel rendelkeznek, egyetlen vereségüket a Milwaukee otthonában szenvedték el, mindössze egy ponttal. Egyetlen játékosuk sincs a sérültek listáján, Nick Calathes azonban egy tavaly produkált pozitív drog teszt miatt még 20 meccses eltiltását tölti.

Los angelesi oldalon tragikusnak mondható a helyzet. Kobe Bryant nevéhez méltó formában tért vissza, de az egyetlen játékost, aki reményt adhat a jövőre nézve, Julis Randle-t, rögtön elveszítette a csapat az egész szezonra, sípcsonttörés miatt. Steve Nash a háta miatt fejezte be a szezont, sőt, valószínűleg ő ezzel vissza is vonul az aktív kosárlabdázástól. A csapat egyáltalán nem mondható egységesnek, Bryant egyszemélyes hadseregként próbálja győzelemre segíteni a csapatot, de kevés sikerrel teszi ezt. 1-5-ös mérlegük a Lakers franchise eddigi legrosszabb rajtja, amivel nyugat utolsó helyén tanyáznak.

Az előzőjeleket nézve nem sok esély mutatkozik arra, hogy a Lakers pont a Grizzlies otthonában szerzi meg második győzelmét. Egyetlen esélyük az lehet, ha Kobe bevonja társait a játékba és próbálnak csapatként játszani, védekezésben azonban nem sok ellenszerük lehet a Gasol-Randolph kettősre a palánk alatt.

Tipp: Los Angeles Lakers +10.5 @ 1.84


Dallas Mavericks1.32  Sacramento Kings3.45
Eddig hozta kötelező győzelmeit a Dallas, de tavalyi playoff csapatok ellen eddig 0-3 a mérlegük, ráadásul a Spurs elleni egy pontos vereséget leszámítva, minimum 10 pontos zakókról van szó. Szokniuk kell még egymást a játékosoknak, Nowitzki és Ellis eddig kiegyensúlyozottnak tűnik támadásban, de Parsons hagy némi kívánni valót maga után, elég hullámzó a teljesítménye. Védő oldalon Tyson Chandler az úr, elképesztő munkát végez, mint a védelem vezére.

A Kings 5-2-es mérleggel áll egyelőre, ami bőven várakozásokon felüli. 0-1 után egy öt meccses győzelmi szériát repesztettek Cousinsék, amivel nyugati top csapattá léptek elő. Győzelmi sorozatuk a Thunder otthonában szakadt meg, ugyanis a megtizedelt Oklahoma extrát játszva múlta felül őket. Egyértelműen a két vezér Gay és Cousins, mindketten legjobb szezonjukat futják eddig. Cousins nem csak játéktudásban, de fejben is sokat fejlődött, érettebb játékos lett, és ez meghozhatja neki a végső áttörést.

Mindkét csapat jó támadójátékára épít, így pontgazdag, dinamikus, látványos mérkőzésre van kilátás az American Airlines Centerben.

Tipp: Pontok száma 205,5 felett @ 1.88

Eredő odds: 6.61