Két meccsel jelentkezik az NBA


Houston Rockets1.61  San Antonio Spurs2.35
Villámrajtot vett idén a Rockets: 5-0-s mutatóval állnak jelenleg, bár négy meccset olyan csapatok ellen nyertek, akik tavaly a rájátszás közelében sem voltak, előző összecsapásukon azonban simán verték a Miami Heat-et. A nyáron Dallasba távozó Chandler Parson pótlására érkezett Trevor Ariza, aki eddig parádés játékkal véteti észre magát, főként a hárompontos vonalon túlról dob elképesztően. Távozott továbbá Jeremy Lin, az érkezők oldalán pedig Kostas Papanikolau-t és Joey Dorsey-t említhetjük.

Dwight Howard és James Harden kell, hogy a gárda vezérei legyenek idén is. Harden eddig a tőle megszokott ponterős játékot hozza, de úgy néz ki, hogy idén már védő oldalon is hasznára lehet csapatának. Howard az öt meccsen nem hozott kiemelkedő számokat, nem jött még ki belőle a „szörnyeteg” sem támadó, sem pedig védő oldalon. A Rockets számára Terrence Jones eddigi játéka lehet a kulcs ahhoz, hogy a Playoffban is számolni lehessen velük, ugyanis eddig extra számokat hoz az erőcsatár: 17 pont mellé 7,5 lepattanót átlagol.

San Antoniói oldalon semmi változás nem történt a játékos állományban. Meghosszabbították a lejáró szerződéseket, valamint a drafton behúzták Kyle Andersont, aki tökéletesen passzolni fog Gregg Popovich rendszerébe. Patty Mills, a gárda második számú irányítója vállsérülés miatt huzamosabb ideig nem bevethető, az ő ideiglenes pótlása okozhat némi fejtörést az edzői stábnak. Kérdéses, mennyire tudják idén is érvényesíteni azt a tökéletes csapatjátékot, amit előző szezonban játszottak. A keret csak tovább csiszolódott, a tavalyi döntő MVP-je, Kawhi Leonard pedig bizonyíthat idén, hogy ő lehet a Spurs vezére, ha Tim Duncan egyszer a visszavonulás mellett dönt.

Tipp: San Antonio Spurs +3.5 @ 1.92


Portland Trail Blazers1.71  Dallas Mavericks2.16
A Trail Blazers gárdája felemásan kezdte az idei szezont, eddig két győzelmet és két vereséget számlálnak. Kikaptak két nyugati riválistól, a Golden Statetől hazai pályán és a Sacramento Kingstől idegenben. Két győzelmüket a Kevin Durant nélkül felálló Thunder, valamint a bajnoki címre ácsingózó Cleveland Cavaliers ellen aratták Terry Stotts tanítványai. A Portland kezdőötöse eddig kiválóan játszik, egyedül Lillard játéka hagyott kívánni valót maga után, de a Cavs ellen ő is igazán elkezdte a szezont: 27 ponttal, 6 lepattanóval és 7 gólpasszal vette ki részét a sikerből.

Dallasi oldalon nem reménykedhettek jobb kezdésben, hiszen egy vereséggel és három győzelemmel állnak: szoros meccsen buktak a Spurs vendégeként, könnyedén verték a Jazz-t, majd a Pelicans és a Boston csapata ellen komoly csatában tudtak nyerni. A Nowitzki-Ellis-Parsons fémjelezte alakulat támadásban szinte megállíthatatlan, védő oldalon pedig Tyson Chandler jeleskedik. Irányító posztra pár napja hivatalosan is leigazolták a gárda volt játékosát, JJ Bareat, aki tevékeny részese volt a Dallas 2011-es bajnoki címének.

Tavaly ez a két csapat izgalmas összecsapásokat vívott egymással, két mérkőzésük is csak egy utolsó másodperces kosárral dőlt el.

Tipp: Pontok 206,5 felett @ 1.93

Eredő odds: 3.71