Keleti feltörekvők csatája Orlandóban


Orlando Magic2.45  Milwaukee Bucks1.57
Orlandóban úgy néz ki, elindult a tankolás, sorozatban hat vereség szerepel a nevük mellett, 15-33-mas mérleggel kelet top 3 legrosszabb csapata között szerepelnek. Nikola Vucevic továbbra is tartja remek formáját, hiszen eddig a szezonban 27 dupla-duplát ért el, pedig még csak a bajnokság felénél járunk. Összehasonlításképpen, az előző idényben 36, előtte lévő szezonban 46 dupla-duplát szorgoskodott össze. Az ő szezonjuk mondhatni nem is szól másról, minthogy összeszokjon a csapat fiatal magja. Ezen felül úgy néz ki, hogyha így haladnak további fiatal tehetségek landolhatnak a Magic-nél, hiszen a Knicks javuló formájának köszönhetően akár hátrébb is csúszhatnak a tabellán.

Tavalyhoz képest óriásit fordult a világ a Bucks-al. Jason Kidd kinevezésekor még szkeptikusak voltak a nézők, szakírók, de alaposan rájuk cáfolt a másodéves mester. Jelenleg kelet 6. helyén találjuk meg az „agancsosokat”, 23-22-es mérleggel, ami a tavalyi ligautolsó mérleghez képest óriási előrelépés. Néhány tehetséges fiatal, valamint „lesajnált” rutinos játékosok alkotják a keretet, talán ez a kombináció hozta meg a kívánt sikert. Jabari Parker és Giannis Antetokounmpo párosa jól működött a szezon első felében, amíg Parker keresztszalag szakadást nem szenvedett. Ugyanerre a sorsa jutott a második számú irányító, Kendall Marshall is. Az ő távollétükben Giannis mellett az elsőszámú vezér egyértelműen Brandon Knight. Vereségeik szinte kivétel nélkül 10 pont alattiak, tehát van tartása a csapatnak. Nagyon jó együttes van kialakulóban Milwakee-ban, kezdhetnek reménykedni a szurkolók, hogy végre felkerülnek a kosárlabda térképére.

Előző egymás elleni összecsapásukon az Orlando sima győzelmet aratott, azonban a Bucks-nak kötelező lenne győzelemmel távoznia az Amway Centerből.

Tipp: Milwaukee Bucks -4.5 @ 1.97