Keleti elit Clevelandben


Cleveland Cavaliers1.32  Atlanta Hawks3.45
Két meghatározó keleti csapat méri össze tudását a Q-ban. LeBron James-ék kezdik felvenni a ritmust, talán már látszik valami abból, ami benne lehet ebben a keretben. Nagyon erősnek tűnik támadásban az Irving-Love-James trió, védekezésben kell még sokat javulniuk. Hosszú út áll még előttük, sokat kell még lejjebb adniuk az egókból, főleg Irvingnek és Love-nak, hiszen James tudja, milyen két ilyen kaliberű játékossal együtt játszani. David Blatt nagy feladatot vett a nyakába, de ha Waiters-t sikerül beépíteni úgy, hogy hasznára váljon a csapatnak, nehezen elképzelhető, hogy ne legyenek bajnokesélyesek.

A Hawks jelenleg három meccses győzelmi sorozatot tudhat magáénak, nem meglepő ez, hiszen igazi csapatként működnek eddig. Schröder felnőtt a feladathoz idén, hasznos második számú irányító lett, Korver hasznosítani tudta a Team USA-ben töltött idejét a nyáron, Horford és Millsap pedig kiválóan működnek eddig a palánk alatt.

Mindkét csapat győzelemmel hangolt a mérkőzésre, a Cavs egy ponttal nyert Bostonban, a Hawks pedig otthon simázta le a Wade nélkül felálló Miamit.

Tipp: Atlanta Hawks +6,5 @ 1.98


Dallas Mavericks1.11  Minnesota Timberwolves5.60
A dallas-i alakulat jó formában van, előző két meccsüket simán nyerték, bár a Philadelphia elleni 53 pontos győzelem nem késztette nagy megerőltetésre Nowitzki-ékat. Nowitzki a Sacramento elleni összecsapáson megelőzte Olajuwont és minden idők kilencedik legtöbb pontot dobó játékosa lett. A legnagyobb nyári szerzeményük, Chandler Parsons játéka egyelőre talány a Mavericks háza táján, többet vártak tőle: 14,2 pontot dob meccsenként, de 39%-os mezőnymutatóval teszi mindezt, ami nem túl fényes.

Ricky Rubio sérülése úgy néz ki megpecsételte egy időre a Minnesota sorsát, ugyanis nem tudnak nyerni amióta nem áll rendelkezésre, négy meccset buktak zsinórban. Annyi pozitívum van az irányító sérülésében, hogy így Zach LaVine több játéklehetőséghez juthat, legutóbbi meccsen 13 pontig jutott. A Wolves másik újonca, az 1/1-es Andrew Wiggins végre kezdi bontogatni szárnyait: a New Orleans ellen már eljutott 20 pontig, 70%-os mezőny és 100%-os triplamutóval, emellé még 5 lepattanót is szedett.

Látványos összecsapás várható Dallasban, a két játékoskeret közti különbség és az, hogy a Timberolves egy back-to-back meccsből érkezik, sima hazai sikert ígér.

Tipp: Dallas Mavericks -11,5 @ 1.91

Eredő odds: 3.78