Karácsonyi matiné az NBA-ben


San Antonio Spurs1.47  Oklahoma City Thunder2.70
Ha csak a csapatneveket nézzük, azt mondhatjuk, hogy a nyugat top csapatai néznek farkasszemet, hiszen az elmúlt évek két meghatározó nyugati együttese a Spurs és a Thunder. A sérülések és a hullámzó forma miatt azonban idén a tabellán elfoglalt pozíciójuk alapján nem számítanak élcsapatnak, hiszen a Popovich legénység csak hetedik nyugaton, míg az Oklahoma rájátszást érő helyen sincs. Mindezek ellenére igazi csemegének ígérkezik ez az összecsapás.

Irányító poszton Tony Parker és Russel Westbrook, két teljesen eltérő stílus feszül egymásnak, a palánk alatt pedig Duncan és Ibaka harca kötheti majd le figyelmünket. A regnáló MVP, Kevin Durant játéka kérdéses ma este, a tavalyi nagydöntő MVP-je, Kawhi Leonard pedig biztosan nem lép pályára. Majd kiderül, hogy az este rohanós, gyors játékot, vagy a sok passzos, igazi Spurs-kosárlabda diadalát hozza-e, ennek a két gárdának az összecsapása.

Tipp: Oklahoma City Thunder +5,5 @ 1.85


Miami Heat3.00  Cleveland Cavaliers1.40
Nem is lehetne jobban időzíteni a „király”, Lebron James visszatérését előző sikerei színhelyére, Miamiba. Az előző szezonokban Heat mezben pattogtató szupersztár most kezd csak visszatérni a tőle megszokott formájához, ezen a mérkőzésen pedig szinte biztosan plusz motivációval lép majd pályára. Ez a plusz motiváció valószínűleg még többszörösen ott lesz, a Miamiban kialakult „nagy hármas” megmaradt tagjaiban, Chris Bosh-ban és Dwyane Wade-ben. Mindketten extra teljesítményt nyújtanak eddig a szezonban, most pedig Lebron orra alá akarják majd dörgölni, hogy kár volt őket otthagyni.

A Cavaliers úgy tűnik, kezdi felvenni a ritmust, kezdenek összecsiszolódni, 17-10-es mérleggel állnak jelenleg, három meccses győzelmi sorozatot visznek South Beach-re. A Heat 13-16-os mérleggel áll, kisebb sérülések hátráltatják őket, valamint Josh McRoberts, az egyik nyári szerzemény egész évre kidőlt, pedig nagy reményeket fűztek hozzá. A Cleveland edzőjének, David Blatt-nek nagy fejtörést okozhat, hogy Anderson Varejao, a kezdő centerük achilles szakadás miatt egész évre kidőlt.

Nem számíthat kellemes fogadtatásra a Cavs, hiszen a Heatet fűteni fogja a bizonyítás vágya, fel fogják szedni a parkettát, vért fognak izzadni ezért a sikerért, emellett pedig igen látványos összecsapásra van kilátás.

Tipp: Cleveland Cavaliers -5,5 @ 1.84


Los Angeles Clippers1.76  Golden State Warriors2.08
Kétség kívül az manapság az NBA egyik, ha nem a legnagyobb rivalizálása a két csapat nevéhez fűződik. Tavaly a rájátszásban hét meccsig tartó gigászi ütközetet vívtak, parázs mérkőzésekkel, talán az egész playoff legizgalmasabb csatája volt az övék. A Clipps nyugati hatodik helyén található, 19-10-es mérleggel, míg a Golden State a csapat történetének legjobb rajtját produkálva, liga első jelenleg, 23-4-es mérleggel.

Steve Kerr úgy néz ki megtalálta a játékosok helyét a rotációban, aminek köszönhetően számos játékos teljesítménye javult drasztikusan: Stephen Curry-t az egyik legnagyobb MVP esélyesként tartják számon, Draymond Green pedig a legtöbbet fejlődött játékos címért szállhat harcba. David Lee is játékra jelentkezett már, az ő személyével még tovább mélyülhet a rotációja a Warriorsnak.

Doc Rivers csapata, a Clippers csendesen menetel a szezonban, kicsit talán elmaradnak a várakozásoktól. Blake Griffin karrierje legrosszabb átlagát hozza lepattanóban és dobásszázalékban, ezt betudhatjuk annak, hogy egyre távolabb játszik a gyűrűtől. Karmesterük, Chris Paul elképesztően irányít, vezeti a ligát a gólpasszokra jutó eladott labdák számában, DeAndre Jordan pedig a palánkok alatt tesz rendet, 13,7 lepattanót és 2,3 blokkot átlagol meccsenként.

Futós, atletikus csapatokról van szó, tehát az iramra és látványosságra nem lesz panasz, valamint elég szoros, ingadozó meccsre van kilátás ma hajnalban, a Staples Centerben.

Tipp: Pontok száma 217,5 felett @ 1.90

Eredő odds: 6.47