Jazz-Rockets rangadó a rájátszásért


Utah Jazz1.52  Houston Rockets2.55
Igazi rájátszás hangulatú meccs várható kedd éjszaka a Utah Jazz és a Houston Rockets között, melynek tétje a nyugati főcsoport nyolcadik helye. Jelenleg a texasiak birtokolják az utolsó továbbjutó helyet, de ha kikapnak Salt Lake Cityben, akkor a Jazz megelőzi őket.

A Houston szétesett csapat benyomását keltette az All-Star gála előtti héten, sorozatban háromszor kikaptak, ráadásul a klubvezetés az utolsó pillanatig mindent elkövetett, hogy elcserélje Dwight Howard centert, ami végül nem jött össze. A szakemberek döntő többsége mélyrepülést vár a gárdától, amely ennek ellenére az egyhetes szünet után győzelemmel kezdett Phoenixben.

Ezzel szemben a Jazz remek formában volt: 7-1-es mérleggel várta a pihenőt, azóta viszont úgy tűnik, megtört a lendület, három meccséből kettőt elvesztett. Ami viszont bíztató lehet a hazaiak számára, hogy saját közönségük előtt legutóbbi hat találkozójukat megnyerték.

A nagy tét miatt szoros összecsapásra van kilátás, amelyen akkor nyerhet a Rockets, ha James Harden kiemelkedően játszik. Erre van is esély tekintve, hogy a houstoniak kipihenten érkezhetnek a találkozóra, ugyanis négy napig nem léptek parkettára.

Tipp: Houston +4,5 @ 1.92


Philadelphia 76ers3.05  Orlando Magic1.39
Aki "biztos tippre" vágyik, annak mindig érdemes a Philadelphia 76ers ellen fogadnia. A pennsylvaniai alakulat már évek óta a liga leggyengébb csapatának számít és ha lehet, most még gyengébb, mint az elmúlt két idényben. A 76-osok mindössze nyolc győzelmet számlálnak ebben a szezonban, ezzel a keleti konferenciában "tökutolsók", a közvetlenül előttük álló Brooklyn Nets együttesének majdnem dupla annyi (15) sikere van…

Ezt figyelembe véve a Philadelphia minden meccsen az esélytelenek nyugalmával lép pályára, nincs ez másként a szintén nem túl veretes Orlando Magic ellen sem. A floridaiak jól kezdték a szezont, bőven pozitív mérleggel (19-13) várták az új esztendőt, azóta viszont a gárda mély hullámvölgybe került, amelyből egyelőre nem tudott kijönni. Ezt bizonyítja, hogy a Magic január óta mindössze ötször nyert 17 vereség mellett. Az önbizalom növelő sikerhez viszont keresve se találhatna jobb ellenfelet, mint a 76ers, amely legutóbbi kilenc meccséből nyolcszor vesztesen hagyta el a pályát.

Tipp: Orlando Magic -5,5 @ 1.84


Portland TrailBlazers1.10  Brooklyn Nets8.00
Túl sok izgalom nem várható a Portland TrailBlazers és a Brooklyn Nets összecsapásán tekintve, hogy az egyik legjobb formában lévő csapat fogadja az egyik legrosszabbat, így leginkább csak a két alakulat közti pontkülönbség tűnik kérdésesnek.

A hazaiak legutóbbi 11 találkozójukból tízszer nyertek, s csupán kétszer nem érték el a bűvös 100 pontot. Ez nem is csoda, mivel Damian Lillard megállíthatatlanul kosarazik az elmúlt hetekben, sorozatban hat meccse jut 20 és négy találkozó óta 30 pont fölé. Múlt hét pénteken pedig karriercsúcsot jelentő 51 pontot szórt a ligaelső Golden State Warriors fölényes felülmúlásakor.

Ezzel szemben a vendégek idegenbeli mérlege botrányos, mindössze négy sikert könyvelhettek el 19 kudarc mellett. Bombameglepetés lenne, ha az ötödiket a Moda Centerben aratnák.

Tipp: Portland TrailBlazers -11,5 @ 1.86 

Eredő odds: 6.57