Izgalmas derbik az NBA-ben


Atlanta Hawks1.57  Oklahoma City Thunder2.45
Sokak nagy meglepetésére eddig az Atlanta elképesztő szezont fut: 35-8-as mérleggel vezetik keletet ők a liga legjobb formában lévő csapata, sorozatban 14 megnyert mérkőzéssel. Budenholzer edző a Spurs-től megszokott stílust honosította meg Atlantában, ami kifizetődni látszik.

Kiegyensúlyozottság, csapategység, pontos precíz játék jellemzi őket, statisztika is erről árulkodik; a kezdő ötös kivétel nélkül tíz pont felett átlagol, Jeff Teague 17,2-vel vezet, ő még emellett 7,4 gólpasszt is kioszt mérkőzésenként. Egy játékos mellett nem lehet elmenni szó nélkül, ő pedig Kyle Korver. Amit ő ebben a szezonban művel az emberfeletti: majd’ 52%-al dob mezőnyből, 53-al a hárompontos vonalról és 91-el a büntetővonalról úgy, hogy meccsenként 3 hárompontost értékesít átlagban. Korverhez hasonló számokat nem sokan hoztak eddig az NBA történetében.

Oklahomában továbbra is harcolnak a playoffba kerülésért, 1-2 hét múlva nagy valószínűséggel már playoff helyen találhatjuk őket. A Waiters cserével nagyot húztak jelen állás szerint, hiszen Waiters lenyilatkozta, örül annak, hogy a Thunderbe cserélték, és ezt alátámasztják számai is: 11,9 pontot átlagol 40%-os mezőnymutatóval. Nagy segítsége lehet ő a Thundernek a padra, elkellett Jackson mellé egy másik pontgyáros, aki a Westbrook-Durant tengelyt képes pótolni amikor ők nincsenek a parketten. Scott Brooks legénysége négy meccs óta tartó győzelmi szériát tudhat magáénak, ráadásul a nyugati elsőt és a keleti második is legyűrték Duranték.

Két stílus összecsapását láthatjuk ma hajnalban és ha a Thundert hagyja a Hawks, hogy a tőlük megszokott elképesztő iramot diktálják, elképzelhető, hogy véget ér a 14 meccses széria.

Tipp: Oklahoma City Thunder +4,5 @ 1.89


Phoenix Suns1.73  Houston Rockets2.12
A Phoenix háza táján most kezd kialakulni a tényleges rotáció, a három irányítós rendszer most ért el oda, hogy kiegyensúlyozottan jók tudnak lenni. Ezt bizonyítja, hogy januárban nyolc győzelmet és csupán két vereséget számlálnak, a Spurs és a Grizzlies vendégeként kapituláltak, ami papírformának mondható. Dragic-Beldsoe-Thomas triumvirátus mellett Markieff Morris az, aki kulcsszereplő lett a Suns-nál, 15,3 pontot és 5,8 lepattanót átlagol az idei kiírásban. Négy mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, igyekezniük is kell, hiszen rohamléptekkel jön fel mögöttük a Thunder és a Pelicans, védeniük kell a nyugati nyolcadik pozíciót.

Az utóbbi időkben nagy volt a hangzavar a Rockets körül, Golden State elleni összecsapás előtt Harden érdekes nyilatkozatott tett, miszerint a Warriors nem is olyan jó csapat, hát egy kiadós verést kaptak jutalmul az Oracle Arena-ban. Jelenleg nyugat hatodik helyén találjuk őket, két mérkőzésre vannak csak a második pozíciótól, szóval minden győzelem létfontosságú számukra. Mélyítették cserékkel a padjukat, megszerezték Corey Brewert és Alexey Shvedet, valamint a Detroitból eltávolított Josh Smith is náluk kötött ki. James Harden élete szezonját futja eddig: 27,2 pontot, 5,5 lepattanót és 6,7 gólpasszt átlagol meccsenként, amivel erőteljesen versenyben van az MVP címért. A 2015-ös naptári évben 7 győzelmet és 5 vereséget tudnak felmutatni a „rakéták”, feljebb kell ezt tornázniuk, ha pályaelőnyt szeretnének a rájátszásra.

Jó formában van a Suns, de ha Harden ponterős játékát nem sikerül kikapcsolniuk, könnyen megéghetnek hazai pályán is Dragicék.

Tipp: Houston Rockets -1,5 @ 2.20

Eredő odds: 4.16