Ismét mélyrepülésben a Philadelphia


New Orleans Pelicans1.23  Philadelphia 76ers4.50
A Philadelphia 76ers az idény elején mutatott életjeleket, ugyanakkor mostanra visszasüllyedt oda, ahol az elmúlt két szezonban zárt, azaz a liga utolsó helyére. A pennsylvaniai alakulat jelenleg a leghosszabb kudarcsorozattal rendelkezik, ugyanis legutóbbi nyolc meccsén alulmaradt.

Csütörtök éjjel viszont lesz esélye megszakítani ezt a rossz szériát, mivel New Orleans Pelicans szintén a gyengén teljesítő csapatok közé tartozik. A lousianai gárda rettenetesen, nyolc vereséggel kezdett, aztán szépen magára talált, de az elmúlt két hétben ismét megtorpant az Anthony Davis vezette együttes. A Pelikánok az elmúlt hat mérkőzésükből mindössze egyet nyertek meg.

New Orleansban a hazaiak számítanak favoritnak, mivel nekik legalább van egy sztárnak számító játékosuk. A mostani gyengébb eredmények nem Davis lelkén száradnak, hiszen ő továbbra is szárnyal, a rossz sorozat alatt is egy kivételtől eltekintve mindig elérte a 28 pontot és a 13 lepattanót, ez a teljesítmény pedig a Philadelphia ellen elég lehet a sikerhez.

Tipp: Philadelphia 76ers +8,5 @ 1.93


Chicago Bulls2.33  San Antonio Spurs1.63
A San Antonio Spurs egyedüliként a mezőnyben továbbra is veretlen idegenben. A texasi gárda viszont most komoly próbatétel előtt áll, ugyanis a Chicago Bulls otthonába látogat. A vendégek fantasztikus formájuknak köszönhetően ott lihegnek a ligaelső Golden State Warriors nyomában: legutóbbi 14 összecsapásukból 13-at megnyertek.

A hazaiak eddig nem szerepelnek tudásuknak megfelelően, Dwyane Wade nyári megszerzésével Jimmy Butler ugyan méltó társat kapott, de egyelőre ez eredményességben nem nyilvánult meg. A Bulls jelenleg éppen ötvenszázalékos mutató felett (11-10) áll, ráadásul elmúlt három meccsén alulmaradt.

Tipp: San Antonio Spurs -3,5 @ 1.92


Memphis Grizzlies1.82  Portland TrailBlazers2.02
A Memphis Grizzlies és a Portland TrailBlazers összecsapása ígérkezik az egyik legérdekesebbnek a csütörtöki játéknapon, ugyanis nagy kérdés, hogy a liga talán legjobban védekező együttese miként tudja semlegesíteni a vendégek sztárját, Damian Lillardot.

A hazaiak igen jó formában várják a mérkőzést, elvégre mind a négy decemberi találkozójukat megnyerték, ellenben a Portland kifejezetten rapszodikusan szerepel, amit hűen tükröz éppen ötven százalék feletti mérlegük.

Az is inkább a Memphis mellett szól, hogy vendégük előző nap is játszott Milwaukee-ban, ahol ki is kapott, azaz nem éppen pihenten és jó hangulatban érkezik FedEx Forumba.

A két gárda ebben az idényben már találkozott egyszer, november elején a Portland hazai pályán győzni tudott annak ellenére, hogy a Grizzlies-nek sikerült húsz pont alatt tartania Lillardot.

Tipp: Memphis Grizzlies -1,5 @ 1.90