Ikercsata New Yorkért


New York Knicks1.63  Brooklyn Nets2.30
Az eddigi mérkőzések alapján úgy tűnik, a rájátszásért küzdhet idén a Knicks együttese. Porzingis személyében új hős jött a városba, nagy szerzeménynek tűnik a lett magasember. Érdekes, hogy egyelőre Carmelo Anthony igazán kiemelkedő, szupersztárhoz méltó játéka, vezér szerepe hiányzik a mérkőzések nagy részéről.

A Derek Fisher edző által preferált háromszög támadójátékhoz tökéletesen megfelelő játékosokat igazoltak nyáron és ez működni látszik. Afflalo egyre inkább beilleszkedik, játékba lendül, majd’ 14 pontot átlagol egy meccsen, ráadásul a posztján elit védőnek számít. Sokat elárul a csapatjátékról, hogy Calderon átlagolja a legtöbb gólpasszt a gárdán belül, méghozzá 3,4-et meccsenként.

Szinte lehetetlen belőni, hogy mi a cél a Brooklyn háza táján. Tankolni nem éri meg nekik, hiszen az elkövetkezendő jó pár évben nincs draftjoguk, amiért érdemes lenne ezt a taktikát követni, hogy minél gyengébbek legyenek. Brook Lopez visszatérése kisebb löketet adott nekik, ő az egyetlen igazi sztárjuk ugyanis, közel 20 pontot és 8 lepattanót átlagol. Mellette egyértelműen Jack és Young azok, akik tapasztalt veteránokként próbáljak húzni az együttest. Jelenleg 5-13-mas mérleggel a kelet utolsó előtti helyén találhatóak, nem valószínű, hogy sokkal előrébb lesznek a szezon végeztével.

New York-i belharc, amely majdnem egyértelmű Knicks győzelmet ígér, de mivel Anthony játéka kérdéses, így ezt nem lehet 100%-osan kijelenteni.

Tipp: Knicks -2,5 @ 1.83


Atlanta Hawks1.11  Los Angeles Lakers7.50
A tavaly látott tökéletes csapatmunka és igazi csapatjáték látható idén is a Hawks gárdájában. Hatan átlagolnak tíz pont felett, emellett a sok passzos, önzetlen támadások jellemzik őket. Paul Millsap mondható talán a legkiemelkedőbbnek, pontban, lepattanóban és szerzett labdában is a legtöbbet átlagolja a gárdán belül. Nyáron ugyan távozott Carroll, aki óriási meglepetés volt tavaly, de több hasznos emberrel pótolni tudták, annyira nem látszódik a hiánya egyelőre. Utóbbi öt összecsapáson 2-3 a mérlegük, a Minnesota, San Antonio és a keleti rivális Toronto ellen kapituláltak Budenholzer tanítványai, ezen a mérkőzésen viszont nem engedhetnek egy betlit hazai pályán.

Öt napja vált hivatalossá, hogy Kobe Bryant, a Lakers ikonja, legendája, a liga történetének egyik legjobb játékosa a szezon végén befejezi pályafutását. A bejelentés óta szinte mindenki ezzel foglalkozik, keleti csapatok búcsúztatják őt, Kobe játékán is látszik, mennyire lazán veszi már a dolgot. Sajnos ez a „lazaság” legfőképp a fiatalok fejlődésének szab gátat, hiszen sok labdát vesz el tőlük.

A Nyugat utolsó helyén tanyázik a Los Angeles-i alakulat, Randle, Clarkson és Russel mellé ha minden jól megy a nyáron újabb fiatal tehetség érkezhet, hiszen nem sok remény mutatkozik arra, hogy ne kerüljön a Lakers az utolsó háromba. Washingtonban aratott sikerükkel egy hetes vereségsorozatot törtek meg Bryant-ék, óriási meglepetés lenne tehát, ha kelet egyik top csapatának pályáját győztesen hagynák el.

Tükörsima mérkőzés várható Atlantában, hiszen a gyengén védekező Lakers-nek nem sok esélye lesz az Atlanta támadójátéka ellen.

Tipp: Atlanta -11,5 @ 1.91

Eredő odds: 3.46