Igazi klasszikus a péntek éjjeli menüben: Bulls-Knicks


Chicago Bulls1.36  New York Knicks3.25
A Chicago Bulls-New York Knicks párharc éppen ötvenéves múltra tekint vissza, hiszen a két csapat 1966. október 23-án találkozott egymással először. A mostani idényben először feszülnek egymásnak a felek, aminek külön pikantériája lesz, hogy a 2011-ben a liga legértékesebb játékosának választott Derrick Rose először tér vissza Chicagóba azok után, hogy klubja nyáron elcserélte őt New Yorkba. De nem csak számára lesz ismerős a United Center, ugyanis a center Joakim Noah pedig négy évre 72 millió dollárért szabadügynökként tette át a székhelyét a Nagy Almába.

Annak ellenére, hogy Carmelo Anthony kiváló játszótársakat kapott a nagy riválistól, a Knicks meglehetősen gyengén rajtolt, eddigi négy meccséből mindössze egyet nyert meg. Ami még fájóbb lehet, hogy mindhárom vereség rendkívül sima, legalább 13 pontos, a címvédő Clevelandtől elszenvedett pedig kiütéses, 29 pontos volt. Az is jelzi, hogy nem állt még össze a csapatjáték a frissen kinevezett Jeff Hornacek vezetőedző irányítása alatt, hogy a három vesztes találkozón egyszer is érte el a száz pontot a Knicks. Az egyetlen siker a Memphis ellen jött össze hazai pályán a Knicks számára.

Ezzel szemben a távozókat egy igazi szupersztárral, Dwyane Wade-del pótló Bulls éppen fordítottan, azaz három győzelemmel és egy vereséggel kezdte az új szezont. Ugyan a Miamitól két évre 47,5 millióért megszerzett Wade még korántsem lendült bele a játékba új állomáshelyén, de Jimmy Butler vállára vette a Bikákat, akik a Brooklynt és az Indianát simán verték, a Boston Celtics elleni két egyaránt szoros rangadóból pedig egyet-egyet húztak be és buktak el.

Az eddig tapasztaltak alapján a Bulls toronymagas favorit, de egy rangadón bármi és annak az ellenkezője is megtörténhet.

Tipp: New York Knicks +6,5 @ 1.91


Toronto Raptors1.27  Miami Heat3.95
Szintén pikáns összecsapást ígér a Miami Heat torontói vendégjátéka, ugyanis a két csapat az idei rájátszás keleti elődöntőjében összeakadt, a végsőkig kiélezett párharcot pedig a kanadai alakulat nyerte meg a mindent eldöntő hetedik összecsapáson.

Akkor a hét meccsből három is hosszabbításba torkollott, most viszont kevésbé valószínű ennyire szoros csata. A floridaiak Dwyane Wade elengedésével új csapatot építenek, amelynek alappillérei az irányító szlovén Goran Dragic és a center Hassan Whiteside. Ők nem is muzsikálnak rosszul, előbbi szép számmal osztogatja a gólpasszokat, utóbbi pedig termeli belőlük a pontokat és a palánk alatt is korlátlan úr. Eddig két-két meccset nyertek meg és vesztettek el, de a kudarcok sem voltak kínosak.

A Toronto ezzel szemben magához láncolta öt évre csekély 139 millió dollárért a legjobbját, DeMar DeRozant, aki el is kezdte megszolgálni ezt összeget, ugyanis Kyle Lowry irányításával eddig mind a négy mérkőzésen legalább 32 pontig jutott. Így nem is csoda, hogy a Raptors egyetlen kudarcát a címvédő Clevelandtől szenvedte el, de az is rendkívül szoros összecsapás volt.

Tipp: Toronto Raptors -9,5 @ 2.18