Hullámvölgyben a Houston és a Charlotte


Houston Rockets1.14  Orlando Magic6.40
A Houston Rockets január elejéig ott lihegett a nyugati főcsoport két nagyágyúja, a Golden State Warriors és a San Antonio Spurs mögött, azóta viszont jelentős visszaesés tapasztalható a csapat eredményességében, de hazai pályán az Orlando Magic legyőzése így sem okozhat gondot.

A texasiak január 10-éig mindössze kilenc vereséget számláltak 31 győzelem mellett, azóta viszont 12 meccsen hétszer is kikaptak. Egy biztos, a mostani gyengébb forma nem a támadó játék rovására írható, ugyanis a november 21-e óta lejátszott negyven találkozón kivétel nélkül elérte a 100 pontot a Rockets. Mostanság sok esetben ez is kevés a sikerhez, a probléma sokkal inkább a gárda védekezésében rejlik. Az idény legértékesebb játékosa címre jó eséllyel pályázó James Hardenék a statisztikák alapján akkor nyugodhatnak meg, ha elérik a 110 pontot, ugyanis az elmúlt 40 meccsen, csak egyszer szenvedtek vereséget így.

Az Orlando Magic az új évben hátramenetbe kapcsolt, így még egy rosszabb formában lévő Rockets ellen sem lép komoly esélyekkel pályára. Az elmúlt húsz találkozójából mindössze ötöt nyert meg a floridai gárda, amelynek legnagyobb gondja a támadó játék, azaz nem valószínű, hogy tartani tudja majd a lépést riválisával. A Magic idén mindössze ötször érte el a 110 pontot, s nem meglepő módon öt idei sikeréből négyet ekkor aratott.

Tipp: Houston Rockets -11,5 @ 1.98


Charlotte Hornets1.16  Brooklyn Nets5.80
A Charlotte Hornets egész jól kezdte a szezont, de januártól valóságos mélyrepülésbe kezdett. Az új évben 17 mérkőzésből csak négyszer hagyta el győztesen a pályát, produkált egy ötös kudarcszériát, jelenleg pedig sorozatban hét vereségnél tart. Ilyen mély hullámvölgyben nem is kaphatott volna ideálisabb ellenfelet a ligautolsó Brooklyn Nets együttesénél.

A Hornets esetében a védekezés esett teljesen szét. Ebben a rossz periódusban mindössze kétszer tudta száz pont alatt tartani riválisait, természetesen mindkét alkalommal győzött is a csapat. A gárda vezére, Kemba Walker hiába dob meccsenként több mint húsz pontot átlagosan, egyszerűen nem tudja ellensúlyozni a bekapott pontok mennyiségét.

Az egész ligában egyetlen csapat van, amely még régebben nyert utoljára: méghozzá a Brooklyn Nets, amely kilenc egymást követő kudarccal érkezik a Spectrum Centerbe. Az is a Charlotte mellett szól, hogy kevéske győzelmei mindegyikét hazai pályán érte el 2017-ben.

A két csapat immár negyedszer találkozik az idényben és a Nets egyik győzelmét éppen a Hornets ellen aratta hazai pályán, ugyanakkor a másik két közös találkozón alulmaradt. Alig három hete már megmérkőztek Charlotte-ban is, akkor hazai sikerrel zárult az összecsapás.

Tipp: Charlotte Hornets -10,5 @ 1.91