Harden tovább építheti MVP-kampányát


Houston Rockets1.11  Philadelphia 76ers7.50
A Philadelphia 76ers gárdájával nem esett meg az a csúfság, hogy sorozatban háromszor legalább tíz vereséggel kezdje a szezont, ettől függetlenül merész lenne azt gondolni, hogy az Indiana Pacers felett aratott hosszabbításos győzelem után minden jóra fordul a pennsylvaniai csapatnál és komoly győzelmi reményekkel érkezik a texasiak otthonába.

A vendégek 1-8-as mérlege azért azt vetíti előre, hogy a James Harden vezette Houston Rockets számára nem okozhat gondot a siker, amelynek mértéke elsősorban a szakálláról is híres sztár játékától függ. Harden egészen elképesztő formában kezdte a szezont, mind a kilenc meccsen elérte a 24 pontot, továbbá hétszer legalább 12 gólpasszal segítette társait, a legutóbbi két találkozón pedig tripla duplás teljesítményt nyújtott.

Ennek ellenére a Houston kissé rapszodikusan szerepel, amit hűen tükröz 5-4-es mutatója, aminek egyik oka, hogy Harden társai egyelőre nem nőttek fel a feladathoz, a másik, hogy a Rockets eddig mindössze kétszer lépett pályára saját közönsége előtt, azaz a szezon elején idegenben kellett vitézkednie. A Philadelphia ellen viszont akár jó kis gálát is tarthat az együttes a Toyota Centerben.

Tipp: Houston Rockets -11,5 @ 1.91


San Antonio Spurs1.10  Miami Heat8.50
Ha van a Houston-Philadelphia találkozónál is egyértelműbb párharc, akkor az a San Antonio Spurs és a Miami Heat összecsapása. A hazaiak ugyan négy győzelmet követően kissé visszaestek, s jelenleg 7-3-as mérleggel várják a floridaiakat, akik viszont az elejétől fogva kiábrándítóan szerepelnek a korábban tőlük megszokott eredményekhez képest.

A Miamit rendkívül megviselte Dwyane Wade távozása, nyolc meccséből mindössze kettőt nyert meg, s ami még elszomorítóbb, hogy mindössze a két győztes találkozó alkalmával jutott a bűvös 100 pont fölé, azaz a támadó játék sok kívánnivalót hagy maga után. Ez pedig rettenetes előjel a mostani összecsapás előtt, mivel a Spurs legnagyobb erőssége évek óta a kiváló védekezés. A texasiak tíz meccsen mindössze háromszor engedték 100 pont fölé a riválisukat.

Ami érdekesség, hogy a Spurs eddigi mindhárom vereségét hazai pályán szenvedte el, ami különösen annak fényében meglepő, hogy az egész előző szezonban egyetlen egyszer maradt alul hazai környezetben.

Tipp: San Antonio Spurs -12,5 @ 1.98


Los Angeles Clippers1.05  Brooklyn Nets13.00
Hasonlóan sima meccset ígér a Brooklyn Nets Los Angeles-i vendégjátéka is tekintve, hogy a Clippers az egész liga legjobbjaként kilenc győzelem mellett csak egyszer szenvedett vereséget. A kaliforniai csapat mind támadásban, mind védekezésben remek formát mutat az eddig látottak alapján. Doc Rivers hatos sikerszériában lévő együttese megszakítás nélkül ötször jutott 110 pontig, miközben az eddigi tíz meccsén az ellenfelek legfeljebb 108 pontot szereztek.

A Chris Paul, Blake Griffin, DeAndre Jordan hármasra mostanáig nincs válasza a riválisoknak, s valószínűleg nem a Nets találja meg az ellenszert, legalábbis 4-5-ös mérlegéből nem erre kell számítani.

Tipp: Los Angeles Clippers -14,5 @ 1.90