Harden ismét visszatér


Detroit Pistons2.55  Cleveland Cavaliers1.52
Akár meglepetéscsapatnak is nevezhetjük idén a hazaiakat, hiszen a Pistons tavaly közelében sem volt a rájátszásnak, most pedig a hatodik helyen kóricálnak Keleten. Az idei szezonban eddig egyszer játszottak Lebronék ellen és láss csodát, azt meg is nyerték. Andre Drummond és Reggie Jackson extrát nyújtva tudta behúzni azt a meccset a Detroitnak.

Drummond vezeti a ligát a lepattanókban ráadásul majdnem kettővel szed le többet meccsenként, mint a második helyezett DeAndre Jordan a Clippersből. Elől-hátul meggyűlik majd a Cavs baja vele.

Ugyanakkor a Cleveland az utolsó kilenc meccséből nyolcat megnyert és vezeti a Keleti Konferenciát. Igaz a közelmúltban kikaptak a Golden State-től és a San Antoniótól is, előbbitől nagyon csúnyán. Egy edzőváltáson is átmentek, hiszen David Blattnek megköszönték a munkát és Tyronn Lue lépett oda az oldalvonal mellé, hogy „irányítsa” a csapatot.

LeBron Jamest talán senkinek nem kell bemutatni. A kosárlabdázás legmeghatározóbb arcáról beszélhetünk napjainkban, ő viszi hátán a csapatot, és ha ő rossz napot fog ki, bajban lehet a Cavs, hiába van még ott pár opció a támadások befejezésére. Idén egyelőre se Kevin Love, sem Kyrie Irving nem sziporkázik.

Tipp: Detroit + 6.5 @ 1.67


Oklahoma City Thunder1.28  Houston Rockets3.75
Visszatér James Harden. Kicsit átalakult az Oklahoma mióta eligazolt, de Kevin Durant és Russel Westbrook még ott van és kétségtelenül ők az NBA egyik legveszélyesebb párosa, ez a statisztikákon is meglátszik.

A pontlistán az első hét játékos között a két oklahomai is ott van: Durant a negyedik, Westbrook a hetedik. James Harden viszont a második. Ám mégsem úgy indult a szezonjuk, ahogy ők azt elképzelték. A Thunder egyelőre harmadik Nyugaton és megpróbálna tapadni a Spurs, Warriors kettősre, de ők emberfeletti dolgokat művelnek, szóval úgy fest a harmadik hely lesz ebből. A tavalyi konferencia második Rockets pedig csupán a hetedik. Idén mindkét csapat edzőt váltott, igaz az Oklahoma még a szezon előtt, a Rockets pedig szezon közben kényszerült kirúgni McHale mestert.

A Thunder formája az egyik legjobb a ligában; az utolsó tíz meccsből mindösszesen egyet bukott el. Az is egy elcsúsztatott kezdésű meccs volt Brooklynban a nagy havazás miatt. Azóta két szoros meccset játszva nyertek, mind a kétszer 120 pont fölött termelve. Durant szezoncsúcsot dobott szóval, ha még nem hűlt ki a keze könnyen bajba kerülhet a Houston.

Tipp: Pontok 223,5 felett @ 2.05

Eredő odds: 3.42