Harc a keleti első helyért


Toronto Raptors2.02  Cleveland Cavaliers1.81
Péntek éjjel a keleti főcsoportban igazi rangadót rendeznek, ugyanis az első helyen álló Cleveland Cavaliers a második Toronto Raptors vendége lesz. Az szinte biztosan kijelenthető, hogy a két csapat egyike lesz a keleti konferencia első helyezettje az alapszakasz után, ugyanis a harmadik Boston Celtics gárdájának már héttel több veresége van, mint a kanadai együttesnek.

A formákat tekintve nincs jelentős különbség az alakulatok között, hiszen legutóbbi tíz meccséből mindkét fél hetet nyert meg. A hazai pálya előnye viszont mindenképpen a torontóiak mellett szól, ugyanis az Air Canada Centerben kilenc meccse nem kapott ki a Raptors.

Motivációban egyik oldalon sem lehet hiány, mivel mindössze három vereség választja el a két csapatot, azaz a hazaiak esetleges sikerükkel elérhető közelségbe kerülnének riválisukhoz, míg a vendégek győzelmükkel annyira megléphetnének, hogy onnantól már csak elveszteni tudnák a hazai pálya előnyét a rájátszásra.

A Cavaliers annyival összetettebb, vagy ha úgy tetszik komplettebb csapatnak tűnik, hogy három lábon áll: LeBron James mellett Kyrie Irving és Kevin Love is bármikor képes kiugró teljesítményre. Ezzel szemben Torontóban csak két pontgyárra számíthatnak DeMar DeRozan és Kyle Lowry személyében.

Egy biztos, a végsőkig kiélezett, rájátszás hangulatú összecsapásra lehet számítani. Eddig ebben a szezonban mindig a hazai együttes nyert ebben a párharcban.

Tipp: Cleveland Cavaliers -1,5 @ 1.90


Indiana Pacers1.66  Charlotte Hornets2.25
A Cleveland és a Toronto mellett viszont egyik csapat sem érezheti magát biztonságban keleten, ugyanis a harmadik és nyolcadik helyezettet mindössze két vereség választja el egymástól, így az egymás elleni mérkőzéseknek különösen nagy jelentősége van, hogy melyik együttes kerül lépéselőnybe a másikkal szemben. Nem lesz ez másként az Indiana Pacers-Charlotte Hornets összecsapáson sem.

Mérlegét tekintve jelenleg a hazaiak vannak kedvezőbb helyzetben, de mindössze egyetlen kudarc választja el egymástól a két gárdát és bizony nem is olyan régen, közvetlenül az All-Star hétvége előtt Charlotte simán, több mint húsz ponttal nyert az Indiana ellen.

A vendégek sikere elsősorban Kemba Walker játékán múlik, aki amióta visszatért térdsérülését követően, mind a hét meccsen húsz pont fölé jutott és azon a négy meccsen, amikor a 25 pontot is elérte, a csapata is győzött. A hazaiaknál Paul George a húzóember, aki sorozatban nyolc találkozó óta jut el legalább 20 pontig, így kettejük párviadala döntheti el a meccset.

Tipp: Charlotte Hornets -1,5 @ 2.38 

Atlanta Hawks1.35  Chicago Bulls3.25
A hatodik Chicago Bulls és a hetedik Atlanta Hawks között szintén egy kudarc a különbség. Csakhogy ebben az esetben merőben más tendenciát mutat a két gárda. Amíg a Hawks az All-Star hétvége előtt egészen jó formában kosarazott, többek között éppen a Bulls-t is legyőzte, addig a torontói gála óta háromból háromszor kikapott. Ezzel szemben a Chicago miután lezárta ötmeccses kudarcszériáját, azóta sorozatban nyert három meccset.

Ami viszont aggasztó lehet a vendégek számára, hogy legutóbbi hét idegenbeli összecsapásukból mindössze a gyengécske Sacramento otthonából távoztak győzelemmel. Igaz az Atlanta az elmúlt négy hazai meccsén vesztesen hagyta el a parkettet... 

Tipp: Chicago Bulls +1,5 @ 3.00