A Golden State Houstonban, a Toronto Charlotte-ban lép pályára


Houston Rockets2.70  Golden State Warriors1.49
Sorozatban harmadik rangadójára készül a ligaelső Golden State Warriors, ugyanis alighogy legyőzte a címvédő Cleveland Cavaliers együttesét, majd az Oklahoma City Thunder csapatát, ezúttal a nyugati főcsoport egyik meghatározó gárdája, a Houston Rockets vendége lesz.

A Nagy Négyes - Stephen Curry, Kevin Durant, Draymond Green és Klay Thompson - által vezetett oaklandiek mostanra lendültek igazán formába, jelenleg sorozatban öt győzelemnél tartanak, de az elmúlt negyven napban 15 siker mellett csak kétszer kaptak ki. Ezzel szemben a texasiak kiesebb hullámvölgybe kerültek, ugyanis az egészen parádés decemberi és január eleji időszakban 20-2-es mérleget produkáltak, azóta viszont öt meccsen háromszor is alulmaradtak.

Ennek ellenére a Golden State nem számíthat könnyű mérkőzésre a Toyota Centerben, hiszen a Houston saját közönsége előtt 17-4-es mutatóval áll, ráadásul a liga legértékesebb játékosa címre pályázó James Harden vezetésével egy hibátlanul működő támadó gépezettel rendelkezik. A Rockets november 21-e, azaz 31 meccs óta mindig eléri legalább a száz pontot.

A két együttes ebben a szezonban egyszer már összecsapott egymással, akkor drámai mérkőzésen, kétszeri hosszabbítás után a Houston nyert idegenben.

Tipp: Golden State Warriors -4,5 @ 1.85


Charlotte Hornets1.93  Toronto Raptors1.91
A Charlotte Hornets ugyan a vártnál gyengébben szerepel eddig a maga ötvenszázalékos mérlegével, de így is rájátszást érő helyen áll a keleti főcsoportban, hazai pályán pedig a keleten második Toronto Raptors együttesére is veszélyes lehet.

A Charlotte rendkívül rosszul kezdte az új évet, az elmúlt három hétben két győzelem mellett hétszer alulmaradt, de a rossz szereplés oka a gyenge idegenbeli teljesítmény, ugyanis hatszor távol az otthonuktól szenvedtek vereséget. Saját közönsége előtt viszont kifejezetten veszélyes csapat, húsz meccséből 13-szor győzött a Spectrum Centerben.

A kanadaiak az All Star gála kezdőötösébe választott DeMar DeRozan és Kyle Lowry vezetésével üldözik a címvédő Cleveland Cavaliers alakulatát, s az ő kettősük mindenképpen előnyt jelent, mivel a túloldalon egyedül Kemba Walker nyújt kiemelkedő teljesítményt. Az viszont figyelmeztető lehet számukra, hogy két napja a Charlotte-nál gyengébb játékerőt képviselő Philadelphia 76ers vendégeként kikaptak.

Tipp: Charlotte Hornets -1,5 @ 2.02


Philadelphia 76ers2.02  Portland Trail Blazers1.82
A Philadelphia 76ers az elmúlt két idényben nem produkált olyan jó sorozatot, mint az elmúlt két hétben, amikor kilenc meccsen hét győzelmet aratott. Ezt akár folytathatja is a vendég Portland Trail Blazers ellen.

A pennsylvaniai alakulat feltámadásának elsőszámú letéteményese, Joel Embiid, aki ezalatt nyolcszor jutott legalább húsz pontig, az egyetlen kivétel alkalmával nem játszott, csapata pedig kikapott.

A Portland jelenleg hármas kudarcszériával érkezik Philadelphiába, idegenben pedig amúgy is kiábrándító, 7-17-es mérleget tud felmutatni.

Tipp: Philadelphia 76ers -1,5 @ 1.90