A Golden State egyre közelebb a történelmi rekordhoz


Golden State Warriors1.07  Washington Wizards10.50
Ahogy közeleg az alapszakasz vége, úgy válik egyre izgalmasabbá a kérdés, hogy a Golden State Warriors túlszárnyalja-e a Chicago Bulls 1995/96-os idényben felállított és megdönthetetlennek hitt 72-10-es csúcsát. Az oaklandi csapat 66-7-es mérleggel vezeti a ligát, azaz hátralévő kilenc meccsén kétszer kaphat ki ahhoz, hogy felülmúlja rekordot.

Kedd éjjel a rájátszásba kerülésért harcoló Washington Wizards próbálja megállítani a címvédőt. A fővárosiak jelenleg az utószezonról éppen lemaradó kilencedik helyen állnak a keleti főcsoportban, így számukra élet-halál kérdése minden egyes győzelem.

A papírforma annak ellenére hazai sikert ígér, hogy a Wizards kifejezetten jó formába lendült, ugyanis az Oracle Arenában 53 találkozó óta nem született vendégsiker. Mindenesetre a Stephen Curry által vezetett és ellenállhatatlan támadó játékával kiemelkedő Warriors nem számíthat könnyed játszadozásra, hiszen a mostani rivális erőssége éppen a kiváló védekezés, melynek köszönhetően legutóbbi nyolc meccséből hatot megnyert. Ebben a szériában pedig ötször tartotta 100 pont alatt ellenfeleit.

Tipp: Washington Wizards +9,5 @ 2.70


Detroit Pistons2.16  Oklahoma City Thunder1.71
Nagyjából hasonló a helyzet a Detroit Pistons-Oklahoma City Thunder mérkőzésen is: a keleti konferenciában a túlélésért küzdő hazaiak a nyugati főcsoport egyik élcsapata ellen próbálnak majd meglepetést okozni. A Pistons éppen nyolcadik, így minden egyes siker létfontosságú számára, hogy megőrizze a pozícióját, míg a Thunder már biztos résztvevője a rájátszásnak, ráadásul sorozatban nyolc sikernél jár.

A detroiti együttes szintén jól teljesít az elmúlt hetekben, legutóbbi hat találkozóján ötször diadalmaskodott, ráadásul kipihenten várhatja a mostani összecsapást, hiszen három napja nem lépett pályára. Ugyanakkor így sem számít esélyesnek, mert a Kevin Durant által vezérelt vendégek feltartóztathatatlanul kosárlabdáznak: a nyolcmeccses sikerszéria során minden egyes alkalommal legalább 110 pontig jutottak. Márpedig a hazaiaknak nem éppen a védekezés a főerényük, az elmúlt tíz találkozón mindössze egyszer tudták ellenfeleiket 100 pont alatt tartani.

Tipp: Oklahoma City Thunder -7,5 @ 2.90


Philadelphia 76ers7.50  Charlotte Hornets1.11
Ha van biztos meccs, az a Philadelphia-Charlotte összecsapás, amelyen legfeljebb az kérdéses, hogy mekkora különbséggel nyernek a vendégek. Az egész idényben mindössze kilenc győzelmet számláló pennsylvaniai alakulat vitathatatlanul a liga legrosszabb csapata, amely jelenleg sorozatban kilenc vereségnél tart. Ráadásul ebben a periódusban sokszor még szoros meccset sem tudott játszani a Philadelphia, amely hatszor is több mint tízpontos vereséget szenvedett.

Ezzel szemben a Hornets márciusban 12-3-as mérleget tud felmutatni, így kijelenthető, sem játékosállományát, sem mérlegét, sem formáját tekintve nincs egy súlycsoportban a két gárda.

Tipp: Charlotte Hornets -11,5 @ 1.91