Ginobili nélkül is erős marad a Spurs


Dallas Mavericks3.25  San Antonio Spurs1.35
A Golden State Warriors mögött az egész ligában második legjobb mutatóval álló San Antonio Spurs sérülés miatt egy hónapra elvesztette veterán játékosát, az argentin Marc Ginobilit. A texasiak első tesztje péntek éjszaka lesz nélküle, méghozzá éppen egy csoportrivális, a Dallas Mavericks otthonában. A 38 éves olimpiai bajnok azonban jelenleg már "csak" egy hasznos kiegészítő játékos, így hiánya – papíron – nem eget rengető a Spurs számára, amely nélküle is tovább folytathatja remeklését, amennyiben LaMarcus Aldridge és Kawhi Leonard tartja kiváló formáját.

Ha nem is Ginobili kiesése miatt, de a Spurs-nek nem lesz könnyű dolga az állami rivális otthonában, ugyanis legutóbbi két idegenbeli meccsét elvesztette, igaz két kiváló gárda vendégeként, egyet éppen a Golden State, egyet pedig a Miami Heat otthonában. A Spurs-nek muszáj lesz javítania, ha versenyben akar maradni a nyugati főcsoport első helyéért, mivel már most is négy vereséggel többet számlál, mint az oaklandiek.

Amiben bízhatnak Gregg Popovich tanítványai, hogy ebben a szezonban mindkét meccset megnyerték a Dallas ellen, igaz mindkettőt hazai pályán. Tavaly novemberben szoros küzdelemben bizonyultak jobbnak, viszont alig két hete nagyon simán, 29 pontos különbséggel győztek a csoporton belül amúgy is gyengén (4-7) szereplő, ráadásul legutóbbi két meccsén alulmaradó Mavericks ellen.

Tipp: San Antonio Spurs @ 1.35


Cleveland Cavaliers1.32  Boston Celtics3.45
Komoly rangadót rendeznek a keleti főcsoportban is péntek éjjel, mivel az első helyen álló Cleveland Cavaliers az egyre jobb formába lendülő Boston Celtics csapatát fogadja. A LeBron James vezette hazaiak váratlan kudarccal térnek haza Charlotte-ból, míg a vendégek a szörnyű évkezdet után – első hat idei meccsükből ötször kikaptak – belelendültek, s legutóbbi nyolc találkozójukból csak Orlandóban maradtak alul.

A bostoniak feltámadása elsősorban a támadó játék fejlődésének köszönhető, ugyanis a január 12-e óta lejátszott 14 összecsapásukból egy kivételtől eltekintve mindig a bűvös 100 pont fölé jutottak, tízszer pedig a 110 pontot is elérték. Jó eséllyel ez így lesz ezúttal is, mivel a Cavaliers az elmúlt hat találkozóján ötször 100 pont fölé engedte riválisait.

Némiképp ellentmond a várt "pisztolypárbajnak", hogy idénybeli egyetlen közös meccsük igencsak pontszegényre sikerült: a Cavs 89-77-re nyert Bostonban. De az elmúlt időszak alapján, ez már egy másik Celtics.

Tipp: 209,5 pont felett @ 1.90


Charlotte Hornets1.90  Miami Heat1.92
A délkeleti divízióban szintén érdekes és izgalmas összecsapásnak ígérkezik a Miami Heat charlotte-i vendégjátéka. A két csapat nagyon hasonló utat járt be az év első hónapjában. A floridai gárda január közepén produkált egy szörnyű sorozatot, melynek során tíz meccséből nyolcat elbukott, míg az észak-karolinai gárda úgy kezdte a 2016-os esztendőt, hogy kikapott első hat találkozóján. Mostanra viszont mindkét együttes kezd formába lendülni, előbbi hatból, utóbbi hétből ötször nyert.

A vendégeknél hiába kiváló játékos Chris Bosh és Dwyane Wade idegenben rendszerint gyengébb teljesítményt nyújtanak, emiatt távol az otthonuktól negatív a mérlegük (12-13). Ezzel szemben a Hornets saját közönsége előtt kifejezetten erős (17-8), ezáltal hiába van jobb mérlege a Heat-nek, korántsem számít egyértelmű favoritnak.

A Hornets jelenleg nincs rájátszást érő helyen, azaz muszáj nyernie, hogy tartsa a lépést riválisaival, köztük éppen a Miamival, amelyet ebben az idényben eddigi három közös meccsükön kétszer is felülmúlt.

Tipp: Charlotte Hornets -1,5 @ 2.00

Eredő odds: 5.13