A fővárosban vendégszerepel az új Big3


Washington Wizards2.02  Cleveland Cavaliers1.80
Kelet második helyezett csapatát köszönthetjük a washingtoni alakulat személyében. 7-2-es mérleggel állnak, a Dallastól, valamint a keleti listavezető Torontótól kaptak ki eddig Wallék. Előző mérkőzésen visszatért a gárda második számú sztárja, Bradley Beal, aki 26 percnyi játékidő alatt 21 pontot, 3 lepattanót és 3 asszisztot szorgoskodott össze, extrának mondható visszatérést produkált. A két fiatal játékoson kívül a Gortat-Nené-Pierce trió átlagol 10 pont felett, ennek az ötösnek köszönhetik a szurkolók az eddigi kiváló teljesítményt.

Továbbra is lassan halad a Cleveland szekere, 5-5-ös mérlegük nem mondható acélosnak. Love-ék ráadásul hazai környezetben két győzelem mellett három vereséget számlálnak, amitől nem lehetnek túlságosan elragadtatva az ohiói szurkolók. Annak ellenére, hogy az Atlanta ellen parádés teljesítménnyel nyertek, előző összecsapásukon kapituláltak a Q-ban, a Spurs ellenében. A végjátékban LeBron James követett el hatalmas hibát, két pontos hátrányban adta el a labdát, ezzel megpecsételve a sorsukat azon az estén. Anderson Varejao előző teljesítménye említést érdemel: Tim Duncannel szemben ért el 23 pontot és 11 lepattanót.

Ezen a mérkőzésen igazán a hátára kell vennie James-nek a Cavs-t, hiszen nem nagyon lehet ellenszere rá a Wizardsnak, sem Pierce sem Porter nem igazi ellenfél számára. Irányító poszton a Wall-Irving, valamint kettes poszton a Beal-Waiters párharc ígérkezik pikánsnak.

Tipp: Cleveland Cavaliers -1,5 @ 1.89


Dallas Mavericks1.20  Los Angeles Lakers4.70
A liga jelenlegi legjobb támadó és legrosszabb védekező alakulata méri össze erejét Dallasban. A Mavericks nevéhez fűződik a jelenlegi leghosszabb győzelmi sorozat: öt mérkőzés óta nem találtak legyőzőre Nowitzkiék. 9-3-mas mérleggel nyugat harmadik helyén állnak, fantasztikusan pörgetik támadásaikat, egyelőre a 12 meccsükből összesen háromszor dobtak 100 pont alatt. Nowitzki lépeget előre az all-time pontlistán, Monta Ellis pedig 19,7 pontjával az éllovas pontok terén a Mavsnél.

„Lakerlandben” nem ilyen bíztató a helyzet, sőt. 3-9-es mérleggel állnak, a klub történetének legrosszabb rajtját produkálják, és nem sok jel mutat arra, hogy elmozdulnak a nyugati főcsoport hátsó régiójából. Kobe Bryant „ámokfutása” nem tesz jót a csapategységnek, ráadásul társat is kapott az utolsó két meccsen ehhez, Nick Young személyében. Young az utóbbi két összecsapáson már játszott kéztörését követően, meg is lepték idegenben az Atlanta-t és a Houston-t. Swaggy P visszatérése egyelőre reményt adhat a szurkolóknak, de ez nem valószínű, hogy sokáig tart.

Óriási pontzuhatagra és nagy különbségre lehet számítani, ugyanis a Lakers négy nap alatt harmadik idegenbeli meccsét játssza.

Tipp: Pontok száma 216,5 felett @ 1.87


Denver Nuggets2.08  New Orleans Pelicans1.76
Nagy a káosz Denverben, 3-7-es mérleggel rajtoltak, ami bőven a várakozásokon aluli. Az edző, Brian Shaw a megfelelő rotációt, míg a messiásként visszavárt Gallinari régi formáját keresi egyelőre. Kenneth Faried nem úgy szerepel eddig, ahogyan várták tőle: 11,3 pont mellé 7,5 lepattanót átlagol, ami nem mondható kimagaslónak. Egyedül Ty Lawson az, aki a tőle elvárható formát hozza: 16,7 pontot átlagol, valamint karriercsúcsot jelentő 9.1 asszisztot.

A „pelikánok” nyugat nyolcadik helyén tanyáznak, 6-4-es mérleggel. Anthony Davis továbbra is a legnagyobb MVP esélyes: vezeti a ligát lepattanókban és blokkokban, a top 6 játékos közt van pontokat illetve szerzett labdákat tekintve. Mellé csatlakozik még Ryan Anderson, Tyreke Evans és Jrue Holiday akik mind 15 pont felett átlagolnak. Említést érdemel még Omer Asik, aki kereken 10 lepattanót átlagol, tökéletes párja ő így Davisnek.

Nehéz mérkőzés vár Monty Williams fiaira, Denverben ugyanis a hazai csapaton és szurkolókon kívül a város magas fekvésével is meg kell birkóznia az oda látogatóknak. Ha Faried meg tudja állítani Davis-t, abban az esetben lehet esélye a Nuggets-nek a találkozón.

Tipp: Pontok száma 212,5 felett @ 1.91

Eredő odds: 6.75