Fordult a kocka: előnyben a Cleveland!


Cleveland Cavaliers1.98 Golden State Warriors1.87
A második mérkőzés előtt tudni lehetett, hogy nem lesz Kyrie Irving, akinek eltört a térdkalácsa, ezért a mérkőzés előtt meg is kellett műteni. Ennek a hírnek a hallatán sokan úgy gondolták, el is dőlt az egész, tükörsimán fog nyerni a Warriors, de LeBron Jamesék ezt nem így gondolták. A Cleveland a második mérkőzésen olyan elánnal, elképesztő védekezéssel múlta felül a Golden State-t, ami azt bizonyította, hogy nem szabad őket leírni.

LeBron James a második meccsen is fantasztikus teljesítménnyel rukkolt elő: 39 ponttal, 11 gólpasszal és 16 lepattanóval zárt, bár mezőnyből kevesebb mint 50%-al célzott. Rajta kívül Mozgov dupla-duplát ért el (17 pont, 11 lepattanó), valamint Tristan Thompson 14 lepattanót gyűjtött be. Rajtuk kívül a sikerkovács az ausztrál irányító, Matthew Dellevadova volt. Delly olyan szinten védekezett az MVP, Stephen Curry-n, hogy nem volt róla sikeres mezőnykísérlete. Emellett a hosszabbításban egy pontos hátránynál két nagyon fontos büntetőt értékesített.

A Golden State oldalán Steph Curry gyenge napja okozta a legnagyobb problémát. Harmincnyolc rádobásból mindössze hét talált a gyűrűbe, nyolcból hét büntetőt értékesített, így jutott el 19 pontig. Ez a dobóteljesítmény messze a legrosszabb tőle az idei rájátszásban. Rajta kívül Draymond Green volt még gyenge támadásban, mindössze két mezőnykosárra futotta tőle, de védő oldalon nagyon hasznos volt, mint a szezonban végig. Klay Thompson tartotta a lelket a „harcosokban”, hiszen 34 pontot dobott, várták már tőle nagyon ezt a fajta játékot.

Az első clevelandi meccsen nagyon fontos lesz mindkét csapatnak a győzelem. Currytől nem várható még egy ennyire borzalmas meccs, LeBron viszont nem úgy tűnik, hogy lassítani fog a tempón. Ha David Blatt csapata hazai pályán is ennyire agresszívan védekezik, nagyon nehéz lesz Kerréknek akár egy meccset is nyerni a Q-ban.

Tipp: Golden State Warriors -1.5 @ 1.95