Folytatná a csodát a Thunder


Golden State Warriors1.21  Oklahoma City Thunder4.60
Az Oklahoma City Thunder már azzal bombameglepetést okozott, hogy elbúcsúztatta az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott San Antonio Spurs gárdáját, de itt nem állt meg és a főcsoportdöntőben parádés negyedik negyedet produkálva idegenben ellopta az első meccset a címvédő és ligaelső Golden State Warriors csapatától. A Spurs az egész alapszakaszban egyetlen meccset bukott hazai pályán, a Warriors kettőt, a Thunder viszont a rájátszásban mindkét riválisát megfricskázta saját közönsége előtt, ugyanis Texasban kétszer is győztesen hagyta el a pályát, s most szerda éjszaka erre készül Oaklandben is.

Az első találkozón szinte végig vezetett a Golden State, de az utolsó felvonásban a liga legértékesebb játékosának - a liga történetében először - egyhangúlag megválasztott Stephen Curry tőle szokatlanul pontatlan volt, mindössze egyszer talált célba a záró játékrészben, ezt pedig nem bírta el a Warriors, így kikapott.

Az utószezonra egészen elképesztő összhang alakult ki a Thunder két sztárja, Russell Westbrook és Kevin Durant között. Előbbi a rájátszásban egy kivételtől eltekintve minden meccsen legalább nyolc gólpasszt jegyez, de a ponttermelésből is kiveszi a részét, utóbbi pedig ellenállhatatlanul kosarazik, nem ritkán 30-35 pont fölé kerül.

A második összecsapás egyértelműen a Golden State számára lesz fontosabb, de ha megérzi az esélyt a Thunder, akkor ebben a feldobott állapotban újabb csodát hajthat végre és esetleges sikerével a szakadék szélére sodorhatja az alapszakaszt rekordszámú győzelemmel (73) záró riválisát.

Tipp: 221,5 pont alatt @ 1.92


Cleveland Cavaliers1.09  Toronto Raptors8.50
A keleti főcsoportban első helyen végzett Cleveland Cavaliers megállíthatatlanul robog sorozatban második nagydöntője felé. Az ohiói együttes még egyetlen meccset sem veszített az idei rájátszásban, ugyanis "kisöpörte" előbb a Detroit Pistons, majd az Atlanta Hawks együttesét is, aztán a konferenciadöntő első meccsén is fölényesen győzött a Toronto Raptors ellen.

Bombameglepetés lenne, ha ez a sorozat csütörtök éjjel éppen hazai pályán szakadna meg, már csak azért is, mert ebben a szezonban saját közönsége előtt lejátszott 46 találkozóból mindössze nyolcszor kapott ki. A riválisoknak egyelőre nincs válasza támadásban a LeBron James, Kyrie Irving párosra, védekezésben pedig Kevin Love-ra. A duó valamelyik tagja kivétel nélkül legalább 24 pontig jutott az elmúlt kilenc találkozón, míg Love egy kivételtől eltekintve legalább tíz lepattanót szedett ezeken az összecsapásokon.

A Kyle Lowry és DeMar DeRozan vezette Raptors két rendkívül kiélezett párharcból jutott tovább, ugyanis az Indiana Pacers és a Miami Heat gárdáját is hétmeccses sorozatban múlta felül. Ugyanakkor Clevelandben fáradt csapat benyomását keltette, 31 ponttal maradt alul. 

Tipp: Cleveland Cavaliers -12,5 @ 1.94