Egymás ellen javíthat a Celtics és a Thunder


Boston Celtics2.55  Oklahoma City Thunder1.53
A helyezések és a mérlegek alapján komoly rangadóra kerül sor szerda éjjel Bostonban, ahol a helyi Celtics az Oklahoma City Thunder csapatát látja vendégül. Mindkét gárda saját főcsoportja harmadik helyén áll, csakhogy jelenlegi formájuk alapján könnyen hátrébb csúszhatnak ebből a pozícióból, így nagy kérdés melyik együttes képes kilábalni a hullámvölgyből.

A Boston legutóbbi négy meccséből hármat elvesztett, az elmúlt két alkalommal pedig a 100 pontot sem érte el. A vendégek viszont már régebb óta nem találják formájukat, ugyanis az egy hónappal ezelőtti All-Star gála óta 5-8 a mérlegük.

Ami mindenképpen a Celtics mellett szól, hogy bár legutóbb alulmaradt a TD Gardenben, de azt megelőzően 14 meccsen át rendre győzött saját közönsége előtt. A Thunder ugyanakkor vendégként közel egy hónapja nyert pozitív mérlegű rivális ellen, akkor az éppen 50 százalékos mutató felett álló Dallas Mavericks otthonában kerekedtek felül.

Tipp: Boston Celtics -1,5 @ 2.70


Cleveland Cavaliers1.18  Dallas Mavericks5.10
A Cleveland és a Dallas révén lesz még egy keleti-nyugati párharc, csakhogy ebben az esetben sokkal egyértelműbbek az erőviszonyok. A Cavaliers vezeti a keleti konferenciát, míg a Mavericks a rájátszásba kerülésért küzd, jelenleg az éppen utószezont érő nyolcadik pozíciót foglalja el.

Amíg a texasiak egy öt találkozóból álló kudarcsorozatot zártak le hétfőn Charlotte-ban, addig az ohióiak ugyan remekelnek, hiszen nyolcból hatszor nyertek, de éppen legutóbbi összecsapásukon vereséget szenvedtek a Utah Jazz otthonában.

Azt nehéz lenne elképzelni, hogy a Kyrie Irving és LeBron James vezette, tavaly nagydöntős Cavaliers-t komolyan meg tudná szorongatni a még mindig a veterán Dirk Nowitzkire támaszkodó Mavericks, főleg idegenben.

Tipp: Cleveland Cavaliers -9,5 @ 1.91


Houston Rockets1.66  Los Angeles Clippers2.25
A szerdai játéknap talán legnehezebben megtippelhető meccse a Los Angeles Clippers houstoni fellépése lesz. Az nem kérdés, hogy jobb erőkből áll a vendégcsapat, csakhogy legutóbbi hat mérkőzésén négyszer is vesztesen hagyta el a parkettet, ezzel szemben a texasi gárda hétből ötször nyert, így nagy lépést tett afelé, hogy ismét bejusson a rájátszásba.

A Clippers ráadásul nem szoros meccseken maradt alul, hanem rendre nagy verésbe futott bele: Oklahomában több mint tíz, San Antonióban pedig több mint húsz ponttal kapott ki, de hazai pályán a Cleveland szintén húszpontosnál is nagyobb különbséggel győzött.

A meccs egyik legérdekesebb párharca a palánk alatti lepattanó-háború lesz, amely akár a meccset is eldöntheti. Dwight Howard és DeAndre Jordan egyaránt a liga legjobbjai közé tartozik ebben a kategóriában, mindketten csak a legritkább esetben maradnak tíz lepattanó alatt. Persze rajtuk kívül James Harden és Chris Paul pontháborúja is igazi csemegét ígér.

Tipp: Los Angeles Clippers -1,5 @ 2.38