Egy Keletről, egy Nyugatról


New York Knicks4.50  Indiana Pacers1.22
A Keleti utolsó helyezett, Knicks fogadja az éppen belelendülő Indianát. A hazaiak szezonjának már mondhatni vége, hiszen 12-48-cal állnak. Ráadásul sztárjuk Carmelo Anthony a pont New York-ban rendezett All-Star gála után visszavonult az idén hátralévő mérkőzésektől térdfájdalmai miatt. Melo mellett még José Calderon irányító is sérült, neki az achilleszével akadnak problémái.

Az idei NBA évet lehetne nevezni a sérülések évének is, szinte minden csapatban van sérült és legtöbb esetben nem is egy. Így van ez a vendégeknél is. Az Pacers ugye már augusztusban elvesztette Paul George-ot, aki a sztárja a csapatnak. Még a világbajnokságra készülő amerikai válogatott edzőtáborában, egy egymásellen játszott mérkőzésen szenvedett horror sérülést.

Képzeljék: ez a srác már felépült és már edz a többiekkel. Március közepére remélik visszatérését, de az ő esetében ezt nem szabad elsiettetni és ezt tudják jól Indianapolisban is. Mellette még Roy Hibbert pihentetés céljából nem játszik a Nagy Almában és CJ Watson könyöksérülése se olyan komoly. Napokon belül visszatérhetnek.

Utolsó három mérkőzését megnyerte az Indi és már a kilencedik helyen állnak. A jó sorozat továbbfolytatódhat, ha odafigyelnek, és nem eresztenek le. Lassan érkezik a jókora erősítés is, George személyében.

Tipp: Első csapat 10 pontig – Pacers @ 1.62


Minnesota Timberwolves2.45  Portland Trail Blazers1.57
A Nyugat sereghajtójához a három pontos vonalon kívülről sziporkázó Portland érkezik Damian Lillard és LaMarcus Aldridge vezetésével.

Hatalmas veszteség érte a vendégeket, ugyanis az előző mérkőzésen kidőlt Wes Matthews, aki nagyon fontos kiegészítő embere volt a Blazers-nek. Egész szezonra kiesett és hatalmas mázlijuk van, hogy a trade deadline utolsó óráiban elhozták Denverből Afflalót, ha valaki, akkor ő tudja majd pótolni. Csak ez esetben a padon nem marad olyan nagy választási lehetőség.

Minnesotában rendkívül örültek pár fordulóval ezelőtt, hiszen hazatért Kevin Garnett, aki a nyitómeccsét meg is nyerte új csapatával a Washington ellen azóta viszont zsinórban négy vereséget hoztak össze. Mentségükre szóljon, hogy rendkívül fiatal csapat, náluk van az utolsó két év 1/1-ese is és az újonc idényét futó Zach LaVine, akiben az új All-Star zsákolókirályt köszönthetjük, és ahányszor üresbe megy a gyűrű felé, már sikít a nézősereg.

 Kicsit megtörve, de nem padlóra kenve érkezik a Nyugati 3. helyezett és több, mint valószínű, hogy így is behúzzák a mérkőzést.

Tipp: Pontok száma 200,5 felett @ 2.12

Eredő odds: 3.43