Durant hazatér, Porzingisék Kanadában vendégeskednek


Washington Wizards2.56  Oklahoma City Thunder1.49
A fővárosi alakulatot 3-3-mas mérleggel a keleti főcsoport kilencedik helyén találjuk. Továbbra is John Wall és Bradley Beal húzza a szekerüket és jelenleg úgy tűnik, a kiegészítő játékosok nem tudnak annyit hozzátenni, hogy a keleti elitbe tartozzanak. Az imént említett két játékoson kívül csak Otto Porter átlagol tíz egység fölött. Marcin Gortat a napokban nyilatkozta, hogy nincs túl jó formában és nem is tudja ennek okát, nem túl jó előjel ez egy olyan mérkőzés előtt, ahol Kanter, Ibaka és Adams áll a palánkok alatt.

Sorozatban három győzelemmel kezdték a szezont Durant-ék, azóta viszont 1-3 a mérlegük. A négy győzelmükből mindössze egy mondható igazán nagy fegyverténynek, mégpedig a San Antonio Spurs legyőzése. Három vereségüket pedig a Houston, Toronto és Chicago együtteseitől szenvedték el. Russel Westbrook régóta nem látott számokat hoz: 26,3 pontot és közel 11 gólpasszt átlagol meccsenként. A másik szupersztárjuk, Kevin Durant 30,1 pontot rak a közösbe, kijelenthetjük tehát, hogy szerencsére maga mögött hagyta sérüléseit a liga tavalyelőtti MVP-je.

Óriási párharcnak ígérkezik a Wall-Westbrook ütközet, palánkok alatt viszont jóval hatékonyabb a Thunder, de Beal és Durant megfékezése sem lesz egyszerű egyik csapat számára sem.

Tipp: Oklahoma City Thunder -4,5 @ 1.86


Toronto Raptors1.28  New York Knicks3.80
Jobb rajtban nem is reménykedhettek volna a kanadai klubnál, hiszen sorozatban öt mérkőzésen diadalmaskodtak, bár azóta zsinórban kétszer kapituláltak Lowry-ék, a feljövőben lévő Magic és a Heat ellen. DeRozan húzza eddig a csapatot, 21,4 pontot átlagol, valamint Valanciounas 15 pontot és 10 lepattanót, talán ez lesz a litván center első igazán kiemelkedő éve. DeMarre Carrol hatalmas fogásnak tűnik, a tavalyi hasznos játékát hozza a Raptors-ban is, 12 pontot és 5 lepattanót hoz meccsenként.

Látszik a fény az alagút végén a Nagy Almában. Porzingis draftolását óriási felháborodás követte, de a lett magasembert ez csak motiválta: 12 pontot és csaknem 9 lepattanót átlagol, emellett 1 szerezett labdája és blokkja is van meccsenként. Egyelőre Carmelo Anthony nem túl meggyőző a magas 21,3 pontjával meccsenként, lassan talán ő is igazán elkezdi a szezont. Úgy tűnik, elindulnak végre felfelé a tavalyi borzasztó szezon után, 3-4-es mérleggel állnak jelenleg.

Saját közönségük előtt, sokkal mélyebb kerettel a Toronto a találkozó favoritja, de egy biztos, sok pontra számíthatunk az eddigi eredményeket nézve, hiszen mindkét fél közel 100 pontot dob meccsenként.

Tipp: Pontok száma 195,5 felett @ 1.87

Eredő odds: 3.48