A Dallas a rájátszásért, a Toronto a hazai pályáért küzd


Detroit Pistons1.39  Dallas Mavericks3.05
Nincs könnyű helyzetben a Dallas, ugyanis a Houston Rockets és a Utah Jazz gárdájával küzd a rájátszásba kerülésért és a három csapatból az egyik lemarad majd az utószezonról. Jelenleg ugyan a túlélést jelentő hetedik helyen áll a nyugati főcsoportban, csakhogy egyetlen vereséggel máris kívül találhatja magát, márpedig péntek éjszaka Detroitban nem éppen a Mavericks számít majd esélyesnek.

A Dirk Nowitzki vezette texasiak az élet-halál mérkőzések ellenére meglehetősen gyenge márciust zártak, mindössze öt győzelmet arattak a 15 mérkőzésükön, igaz, a legutóbbi kettőt sikerrel zárták. Ezzel szemben a Pistons sokkal jobb formában várja a találkozót, ugyanis legutóbbi hét összecsapásából hatszor diadalmaskodott.

Az sem segíti a Mavericks gárdáját, hogy a keleti konferenciában hetedik Pistons helye sem biztos még a rájátszásban, azaz utóbbi számára sem tét nélküli a meccs. Ugyanakkor utóbbi lényegesen kedvezőbb pozícióból várhatja az összecsapást, mivel két meccs előnye van a jelenleg lemaradó Chicago Bulls előtt, így minden egyes sikerrel óriási lépést tesz a rájátszás felé.

Tipp: Detroit Pistons -7,5 @ 2.15


Memphis Grizzlies2.70  Toronto Raptors1.48
A Memphis-Toronto összecsapáson teljesen más célért hajtanak a csapatok. A vendégek matematikailag is bent vannak a rájátszásban, sőt, még a keleti első helyre is van esélyük, ha az előttük álló Cleveland botlik néhányszor, míg a hazaiak pozíciója ugyan még nem száz százalékos, de lemaradásuk szinte kizárt.

A Grizzlies ötödik helyen áll nyugaton, előrelépni már nem tud és hátra esni se nagyon, ez meg is látszik a gárda teljesítményén, ugyanis négymeccses kudarcszériával a háta mögött fogadja a kanadai alakulatot, ráadásul olyan csapatokkal szemben is alulmaradt, mint a rendkívül gyenge Lakers. A DeMar DeRozan és Kyle Lowry által vezérelt Raptors szintén kissé kiengedett március végére, legutóbbi öt fellépésén mindössze kétszer nyert, pedig előtte kifejezetten eredményesen szerepelt a csapat.

Mivel mindkét gárda helye bebetonozottnak tűnik, így az fog nyerni, amelyik jobban akarja a sikert, a hazai pálya miatt talán a Memphisnek tűnik fontosabbnak a meccs.

Tipp: Memphis Grizzlies +4,5 @ 2.07


Charlotte Hornets1.04  Philadelphia 76ers15.00
A végére nézzünk egy biztos meccset: a Charlotte Hornets a ligautolsó Philadelphiát látja vendégül, ezen a találkozón jószerivel csak a különbség lehet kérdéses.

A hazaiak ráadásul fantasztikus hónapon vannak túl, 13-3-as mérleggel zárták a márciust, melynek köszönhetően harcban vannak a harmadik-negyedik helyért keleten, ami a rájátszás első körében a hazai pálya előnyét jelentené számukra.

Az egész idényben mindössze kilenc győzelmet számláló pennsylvaniai gárda jelenleg sorozatban tíz vereségnél tart. Ráadásul ebben a periódusban sokszor még szoros meccset sem tudott játszani, hétszer is több mint tízpontos vereséget szenvedett. Legutóbb éppen a Charlotte-tól kapott ki 15 ponttal.

Tipp: Charlotte Hornets -15,5 @ 1.98