Curryvel ismét varázsol a Warriors


Golden State Warriors1.08  Portland TrailBlazers9.00
Stephen Curry térdsérülése után - amit még a Houston Rockets elleni első körben szenvedett el - visszatért a Portland TrailBlazers elleni párharc negyedik meccsére és bár eleinte nem ment neki a játék, de amikor a legjobban kellett, akkor a hosszabbításban egymaga megnyerte a találkozót a Golden State Warriors számára. Azóta "semmi különös" nem történt, "csak" az NBA történetében először egyhangúlag érdemelte ki a liga legértékesebb játékosának járó díjat.

Az oaklandiek így nemcsak 3-1-es előnyük, de az újabb cím birtokában nyilvánvalóan emelkedett hangulatban várják a szerdai ötödik találkozót, s minden bizonnyal méltóképpen akarják megünnepelni Curry elismerését.

A Portland hatalmas esélyt szalasztott el azzal, hogy nem tudta behúzni a második hazai meccsét, s így nem egyenlített a párharcban, ugyanis ahhoz kisebb csoda kellene, hogy idegenben legyőzzék a ligaelső és címvédő Golden State csapatát, amely az alapszakaszban 41 meccséből mindössze kétszer maradt alul az Oracle Arenában.

A csoda viszont két lábon jár és Damian Lillardnak hívják. A TrailBlazers legnagyobb gondja, hogy egy személyben rajta áll vagy bukik az együttes eredményessége. Mindezt jól mutatja, hogy Lillard mind a négy meccsen legalább 25 pontig jutott, de csak akkor volt szoros a találkozó, amikor a 35-öt is elérte és csapatát akkor vezette diadalra, amikor 40-ig meg sem állt. A Golden State kevéske - mindössze kilenc - vereségének egyikét is éppen a Portlandtől szenvedte el, akkor Lillard karriercsúcsot jelentő 51 pontot szórt.

Tipp: Golden State Warriors -14,5 @ 2.28


Toronto Raptors1.57  Miami Heat2.43
Előzetesen is az egyik legizgalmasabb párosításnak tűnt, de eddig minden várakozást felülmúlt a két csapat párharca. Négy találkozó után 2-2-re állnak a felek úgy, hogy mindkét csapat egy-egy meccset "lopott" idegenben, ráadásul háromszor is hosszabbításban dőlt el az összecsapás.

Az előző két torontói meccs egyaránt ráadásba torkollott, pedig a kanadai együttes rendkívül magabiztos szokott lenne hazai pályán, ugyanis az alapszakaszban a 41 Air Canada Centre-ben lejátszott találkozóból mindössze kilencet vesztett el.

Az egész párviadalra a kiváló védekezés jellemző. Annak ellenére, hogy háromszor is hosszabbítás volt, a négy meccs alatt mindössze a Miami jutott egyszer száz pont fölé. Ez rendkívül szokatlan az NBA-ben, s könnyen előfordulhat, hogy a következő találkozók ennél azért pontgazdagabbak lesznek.

Ami talán ebben a kiélezett párviadalban döntő lehet, hogy bár mindkét gárda csapatként szerepel igazán jól, a floridaiaknak van olyan szupersztárjuk Dwyane Wade személyében, aki akár egymaga képes meccset eldönteni. Ezt támasztja alá, hogy a mezőnyben egyedüliként érte el legalább kétszer a 30 pontot.

Tipp: Miami Heat +3,5 @ 1.98 és 188,5 pont felett @ 1.91