Curry nélkül is menetel a Warriors


Golden State Warriors1.16  Portland TrailBlazers5.60
A címvédő és az alapszakaszt is megnyerő Golden State Warriors a rájátszás első körének negyedik meccsén néhány hétre elvesztette a liga legjobbját, Stephen Curry-t. Ennek ellenére mind a Houston Rockets elleni ötödik, mind a Portland TrailBlazers elleni első összecsapását simán, több mint tíz ponttal megnyerte.

Curry hiányában az All Star-hétvége hárompontos királya, Klay Thompson vállalta magára a pontgyártás oroszlánrészét, mindkét találkozón legalább 27 pontig jutott. A palánk alatt pedig Draymond Green továbbra is domináns szerepet tölt be, ennyi pedig elég nem elitcsapatok ellen, azaz az oaklandi gárda - egyelőre - nem érzi meg, hogy a legértékesebb játékosára nem számíthat.

Persze a Portland ellen soha senki nem mehet biztosra: bármikor meglepetést okozhat a gárda, amíg Damian Lillard a pályán van, elvégre arra sem számítottak sokan előzetesen, hogy vezérletével a TrailBlazers 0-2-ről elbúcsúztatja az esélyesebbnek tartott Los Angeles Clippers gárdáját.

Lillard ráadásul az alapszakaszban nem egy csodát tett, egyiket éppen a Golden State ellen, ugyanis februárban 51 pontos karriercsúcsot elérve győzelemre vezette a csapatát a ligaelső rivális ellen. Ahhoz, hogy a vendégeknek komolyabb sanszuk legyen diadallal távozni az Oracle Arenából, hasonlóan kimagasló teljesítményre van szükségük a vezérüktől - máskülönben újabb sima hazai siker prognosztizálható.

Tipp: Golden State Warriors -9,5 @ 1.84


Toronto Raptors1.50  Miami Heat2.60
Amíg a nyugati főcsoportban már a második kör második meccsét játsszák kedd éjjel, addig a keleti konferencia elődöntőjének még csak az első felvonása következik a Toronto Raptors és a Miami Heat között. Nem véletlen vannak "csúszásban", ugyanis mindkét gárda a lehető legszorosabb küzdelemben, azaz 4-3-mal búcsúztatta előző ellenfelét, az Indiana Pacers és a Charlotte Hornets csapatát.

És bizony ezúttal is hasonló kiélezett párharc valószínűsíthető. Legalábbis ezt vetíti elő, hogy mindkét gárda remekül szerepel saját közönsége előtt, így nagy bravúr szükséges ahhoz, hogy valamelyik együttes idegenben "meccset lopjon" a másiktól. A kanadaiak 32-9-es, a floridaiak 28-13-as mérleggel zártak saját közönségük előtt, igaz, abban is egymást másolják a csapatok, hogy az első körben mindkét fél meglepetésre elbukott egy hazai mérkőzést.

A párharc során elsősorban a torontói DeMar DeRozan és a miami Dwyane Wade dobópárbajára lehet számítani, ugyanakkor egyik csapat sem csak egy lábon áll. A hazaiaknál Kyle Lowry irányító jó teljesítménye legalább olyan fontos, míg a másik oldalon Luol Deng is képes kimagasló produkcióra és Hassan Whiteside pedig a palánk alatt "uralkodik".

A mostani szezonban az egymás elleni mérleg némi torontói fölényt mutat, mivel a négy találkozóból hármat a Raptors nyert, igaz, egyet hosszabbításban.

Tipp: Miami Heat +4,5 @ 1.95