Csúcsrangadó nyugaton


Houston Rockets1.86  Golden State Warriors1.98
A nyugati főcsoport három nagyágyúja közül a Houston Rockets és a Golden State Warriors méri össze a tudását kedden. A hazaiak ugyan már nem érhetik utol a vendégeket, de a San Antonio Spurs gárdájának tehetnek egy szívességet, hogy az alapszakasz legvégéig éles legyen a harc az első helyért.

Az oaklandi csapatnak annak ellenére sem lesz könnyű dolga, hogy a Kevin Durant kidőlése okozta hullámvölgyet leküzdve hétmeccses győzelmi sorozattal érkezik a Toyota Centerbe. A Rockets ugyanis hasonlóan jó formának örvend, legutóbbi nyolc meccséből csak egyet vesztett el.

Ami biztosnak tűnik, az a pontzuhatag. A houstoniaknak továbbra is tart a november 23-án indult nagy sorozatuk: azóta minden meccsen legalább száz pontot szereztek. Az elmúlt nyolc meccsen pedig 109 volt a legkevesebb, de hatszor minimum 115-tel terhelték meg az ellenfelük kosarát. És bizony az oaklandi alakulat is elsősorban a támadó játékáról híres, a jelenlegi hétmeccses sikerszériában 106 volt minimum, amit elért.

Durant hiánya, továbbá a hazai pálya a Houston mellett szól annak ellenére is, hogy a két csapat idénybeli mérlege 1-1 és mindkettő idegenben győzött. Az összpontszám pedig mindkét alkalommal meghaladta a 230-at.

Tipp: Houston Rockets -2,5 @ 2.02


Charlotte Hornets1.65  Milwaukee Bucks2.30
A Charlotte Hornets és a Milwaukee Bucks viszont nem a pozíciókért harcol, hanem hogy egyáltalán bent legyen a rájátszásban. Másfél hónapja erre még a hazai csapatnak volt jobb esélye, most pedig az utolsó szalmaszálba kapaszkodik, miközben a vendégek jelenleg a vonal felett állnak.

Sokáig úgy tűnt, a Bucksnak esélye sincs az utószezonban szerepelnie, de február 11-e óta 15-6-os mérleget produkált, amivel keleten egészen a hatodik helyig küzdötte fel magát. Megnyugodni viszont még nem tud, mert mindössze három meccs az előnye a kilencedik Chicago Bulls csapatával szemben, de egy újabb győzelemmel egy riválist szinte biztosan végleg lerázna.

A Hornets egy utolsó nagy hajrába kezdett, ugyanis elmúlt öt mérkőzéséből négyet megnyert, csupán a címvédő Cleveland Cavaliers gárdájától szenvedett vereséget.

Tipp: Milwaukee Bucks +3,5 @ 1.88


Portland TrailBlazers1.77  Denver Nuggets2.10
Ha lehet, a Portland TrailBlazers még nagyobb menetelésbe kezdett, mint a Bucks, ugyanis márciusban 11-3-as mutatót ért el, így küzdötte fel magát éppen a nyolcadik helyre – közvetlenül a Denver Nuggets elé. A vendégek sincsenek rossz formában, eddig ebben a hónapban nyolc győzelem mellett öt vereséget számlálnak.

Mivel a két alakulat teljesen azonos mérleggel áll, a győztes lépéselőnybe kerül, ami nyolc találkozóval az alapszakasz vége előtt már kulcsfontosságú.

Ez lesz a két csapat negyedik randevúja az idényben, eddig kétszer a Portland, egyszer a Denver nyert, de valamennyi összecsapás még 2016-ban volt.

Tipp: Portland TrailBlazers -2,5 @ 1.96