Bemutatkozik az újjá alakult Cleveland Cavaliers


Cleveland Cavaliers1.09  New York Knicks8.00
Nyáron visszatért a remény Cleveland városába, amikor LeBron James bejelentette, hogy visszaigazol a csapathoz. Ezzel rögtön a bajnoki címre esélyes csapatok közé került a gárda. Tovább növeli esélyeiket, hogy megszerezték a liga egyik legjobb „magasemberét”, a kintről és bentről egyaránt életveszélyes Kevin Love-t. Kyrie Irvinggel kiegészülve így ők lehetnek a liga újabb „Nagy hármasa”. A cseresor megerősítése is sikeresnek mondható, leigazolták Mike Millert és Shawn Mariont, akik a fiatalokat tapasztalatukkal segíthetik a Playoffban. A Miami Heat „Nagy hármasával” ellentétben Clevelandben több a fiatal, Love és Irving a karrierjük legjobb éveiben vannak, és hatalmas jövő állhat a csapat előtt.

A Knicks háza táján nem ilyen idilli a hangulat, nyáron új vezetőedzőt neveztek ki a csapat élére Derek Fisher személyében. Az ő érkezésével egyértelművé vált, hogy a Phil Jackson által kifejlesztett háromszög támadást fogja játszani a csapat, de eltarthat egy ideig, míg belejönnek. Emellett elveszítették gyakorlatilag az egyetlen embert, aki védekezett: Tyson Chandlert ugyanis Dallasba cserélték Raymond Felton táraságában. Ellenértékként José Calderon és Samuel Dalembert érkezett, akik közül valószínűleg Calderon játékára lehet támaszkodni, de tőle se várhatják a megváltást a Knicks fanatikusai. Tavalyi betlizése után talán idén JR Smith újra a tavalyelőtti formáját hozza, ha ez nem így történik, akkor könnyen kilátástalanná válhat a New York helyzete. Carmelo Anthony várhatóan lubickolni fog a háromszög támadás adta helyzetekben, így rá idén sem lehet majd panasz.

A találkozó normál esetben is sima Cleveland győzelmet ígér, de a New York előző esti 24 pontos veresége hazai környezetben a Chicago Bullstól nem sok jót sejtet számukra a Cavs vendégeként.

Tipp: Cleveland Cavaliers -12.5 @ 1.98

 

Minnesota Timberwolwes1.51  Detroit Pistons2.60
A nyár óta Stan Van Gundy vette át a hatalmat Detroitban. Az ex-orlandói szakember nem csak az edzői posztért, hanem a kosárlabdával kapcsolatos döntésekért is felel a klubnál. A csapat meghatározó játékosait sikerült megtartaniuk a nyáron, melléjük érkezett Jodie Meeks, aki rögtön hátsérülés miatt 1-2 hónapig nem léphet pályára. Legnagyobb reménységük, Andre Drummond idén nyáron az Egyesült Államok válogatottjában játszhatott, ami nagyban segítette az ő fejlődését. Van Gundy nagy feladata lehet Josh Smith megregulázása, ugyanis az eredetileg négyes poszton bevethető játékos előszeretettel vállal külső dobásokat, igen kevés sikerrel.

Az idei offszezon egyik nagy nyertese lehet a Timberwolves. Megszerezték a Clevelandtól az idei és tavalyi 1/1-es választottat, Andrew Wigginst valamint Anthony Bennettet, illetve saját választásukkal a liga talán legatletikusabb fiatalját, Zach LaVinet. Nagyon jó alapnak tűnnek ők Ricky Rubio mellé, akivel hamarosan szerződést fog hosszabbítani a klub. Mellettük ott van még Dieng, aki hasznos perceket töltött tavaly a pályán, center poszton. Nikola Pekovic, Kevin Martin és Thadeus Young képviselik a rutint a csapatban, nagyon fontos szerepük van nekik a fiatalok fejlődésében és a Minny idei sikeressége is nagyban múlik az ő teljesítményükön.

A Detroitnál történt edzőváltás miatt bizakodhat a detroiti közönség, nagy meglepetést okozhatnak még A játékoskeret alapján a Detroit az esélyebb, de nem tudni, mit hoz ki a Minnesota fiataljaiból a hazai közönség, vagy mennyire hátráltatja őket a back-to-back mérkőzés okozta fáradtság.

Tipp: Detroit Pistons +4,5 @ 1.90 

Eredő odds: 3.76