Belharcok a nyitónapon


Chicago Bulls1.66  Cleveland Cavaliers2.25
Keleti top rangadóval találjuk szemben magunkat rögtön az első játéknapon, hiszen megismétlődik a tavalyi rájátszás második körének óriási derbije, újra összecsap Butler és James.

Nagyobb volt a mozgás a Bulls háza táján, hiszen Fred Hoyberg vette át az együttes irányítását. Sokat várnak tőle a szurkolók és a vezetők, bíznak abban, hogy nem fogja úgy túljátszatni játékosait, mint elődje. Derrick Rose egészséges, ott lesz a pályán, biztosan bizonyítani akar kritikusainak, hogy újra képes hasznosan, all-star formában játszani. Joakim Noah-tól várnak még többet, hiszen két éve még MVP esélyesként emlegetett center tavaly halovány formát mutatott, itt az ideje megmutatni, hogy csak egy kisebb kisiklás volt az elmúlt esztendő.

Egy újabb bajnoki címért folytatott menetelés veszi kezdetét Clevelandben. Ugyan még nincs Irving, de Love már visszatért, Lebron James is bevethető lesz a rajtnál, Tristan Thompson is bezsebelte millióit, így szinte teljes csapattal áll ki a keleti bajnok. Ha a tavalyi rájátszásban mutatott formát, játékot tudják hozni Lebronék, akkor domináns és látványos teljesítményre számíthatunk tőlük.

Nagy harc lehet a palánkok alatt, ahol inkább a Bulls tűnik erősebbnek, de a kulcspárharc egyértelműen Jimmy Butler és Lebron James ütközete lesz.

Tipp: Chicago Bulls -3,5 @ 1.97


Golden State Warriors1.18  New Orleans Pelicans5.10
Zászlófelvonás, bajnoki gyűrűk átadása, majd a szezon első hazai meccse. Nem is kezdődhetne jobban a Golden State Warriors szezonja, megkapják azt az „ékszert” amiért egész tavalyi évben küzdöttek, majd az első mérkőzésen el is kezdhetik újabb „harcukat”. Csöndes nyara volt a bajnoknak, David Lee távozása által keletkezett űrt Jason Thompsonnal pótolták. Steve Kerr nem ülhet a kispadon, egészségügyi okok miatt, így Luke Walton tölti be ezen az estén a vezetőedzői posztot, talán nem jelent akkora problémát Curry-éknek, hogy a sikeredzőt mellőzniük kell.

Nagy reményekkel vág neki a szezonnak a Pelicans. Alvin Gentry-t mint a messiást úgy fogadták, óriási eredményeket várnak a trénertől. Anthony Davisen lesz a világ szeme, hogy mennyire tudja a tavalyi elképesztő számokat tovább fokozni, félő, hogy ha a hármas vonalról is betalál, nem lesz aki megállítsa. Nagy balszerencse, hogy Tyreke Evans térdsérülés miatt novemberig nem állhat Gentry mester rendelkezésére.

Ha nem altatja el a bajnoki gyűrűk átvétele a Warriorst, nem lehet kérdés, hogy ők távoznak győztesen a parkettről, hiszen mindenki bevethető és éhesebbnek tűnik a sikerre, mint bármikor.

Tipp: Golden State Warriors -9,5 @ 1.91

Eredő odds: 3.69